Kérdőjelek David Carradine halála körül - erotikus játék közben halhatott meg a kung fu-sztár

Bangkok - A thaiföldi rendőrségtől származó újabb információk alapján elképzelhető, hogy David Carradine amerikai filmszínész mégsem lett öngyilkos, hanem erotikus játék közben lelte halálát egy bangkoki szállodában. A hatóságok azonban a gyilkosságot sem zárják ki.

Szausev Xénia

Bár az első hírek öngyilkosságról szóltak, egyre több részlet utal arra, hogy a szerda este vagy a csütörtök hajnali órákban elhunyt színész halálát erotikus játék közbeni véletlen fulladás, esetleg szívroham okozta.

Carradine felakasztott meztelen holttestére a bangkoki Swissotel Nai Lert Park Hotel egyik luxus apartmanjának gardróbjában találtak rá, nyaka és nemi szerve köré tekert kötéllel.

A hatóságok már elvégezték a boncolást, ennek eredményéről azonban egyelőre nem számoltak be. Az eljárást a színész halálának szokatlan körülményeivel indokolták, a rendőrség ugyanis a gyilkosságot sem zárja ki.

Az öngyilkosság teóriáját a Kill Bill és más filmek, illetve sorozatok sztárjának ügynökei elutasították, mondván, hogy a színész soha nem végzett volna magával. "Mindent értékelt, amit az élettől kapott, soha nem tett volna ilyet" - mondta a Carradine-t képviselő ügynökség egyik munkatársa.

A színész a Strech című film forgatására érkezett Thaiföldre május 31-én. A The Nation című újság értesülései szerint szerdán nem jelent meg a stábtagokkal közös ebéden, és utána sem lehetett már elérni.

A 72 évesen elhunyt színész összességében több mint száz filmben tűnt fel, olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Martin Scorsese, Ingmar Bergman és Hal Ashby. Leghíresebb szerepe Kwai Chang Caine saolin pap volt a Kung Fu című sorozatban a hetvenes években. Carradine az utóbbi években tért vissza a csúcsra, miután eljátszotta Bill szerepét Quentin Tarantino kultikussá vált kétrészes filmjében, a Kill Billben.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!