Föld omlott négy munkásra, ketten meghaltak

Ráomlott a föld négy munkásra hétfő délután a Somogy megyei Bábodpusztán, ketten életüket vesztették - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgató.

MTI

Heizler György közlése szerint a négy emberre akkor dőlt rá a föld, amikor egy markológéppel már kiásott, három méter mély árokban dolgoztak. Az árokkal két halastavat akartak összekötni.    

Az elsőként kimentett, még eszméletnél lévő két munkást mentőhelikopterrel a marcali kórházba szállították - mondta el az igazgató. A másik két ember már eszméletlen volt, amikor a tűzoltók kiszabadították őket a föld alól, a mentőorvos két perccel később megállapította a halál beálltát - tette hozzá.   

Heizler György a mentés körülményeiről elmondta: nagy erőkkel vonultak a Nagybajom és Böhönye közötti pusztán történt balesethez. Hat tűzoltóautóval 21 tűzoltó sietett a bajbajutottak segítségére. A mentést nehezítette, hogy az árok oldalait előbb fákkal ki kellett támasztani, nehogy a laza, homokos talaj tovább omoljon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!