Betört az ősz a lakásba

Veszprém - Bár megmutatta magát már a tél is, van még időnk arra, hogy az ősz terméseit, növényeit begyűjtsük és feldíszítsük velük a lakást. Az őszi betakarítás jó családi móka is lehet.

Nagy Terka

Az idei ősz lakástrendjét a természet ihlette, s ennek megfelelően színei a levendula lila és a moha zöld. Ezeket pedig kiválóan ki lehet egészíteni a kávébarnával. Az otthon így a zordabb, sötétebb őszi napokon is vidámságot, melegséget áraszt. Ha ügyesen bánunk az apró kiegészítőkkel, még a legvígasztalanabb esős napon is jó lesz a lakásban maradni.

Egy jól sikerült, szép őszi kirándulás emlékeit nem kell felétlenül a kukába hajítanunk: a gyerekek által összeszedett terméseket, bogyókat, vadgesztenyét, színes leveleket felhasználhatjuk a lakás őszi ruhába öltöztetéséhez. A faleveleket célszerű lepréselni, mielőtt felragasztjuk őket, így nem pöndörödnek össze, bár ha egy kicsit hajlik a szélük természetesebbnek hatnak, s ha van egy elég nagy üvegfelületünk, például erkélyajtó, arra ívben egymás mögé illeszthetjük őket. Az igazán szép, különleges leveleket le is lakkozhatjuk, így eltehetjük őket egy dobozba, s bármikor felhasználhatók.

Az őszi terméseket  válogathatjuk a lakás színeinek megfelelően: a fehér kanapéhoz jól illik a narancssárga bogyós ág, vagy a barna termés. Ha a lila trendet követjük, akkor törjünk somot, vagy csipkebogyót. A terméseket meg is száríthatjuk.

Divat őszi terményeket megjeleníteni a házban, ház körül: a tök nemcsak faragva, halloweenkor, hanem egész ősszel ott állhat például a garázsfeljárón, száraz kukoricaszár, néhány cső tengerivel, egy kisebb bála szalma, szőlőfürtökkel jól mutathat akár a kapubejáróban. A lakás belső tereiben is elhelyezhetünk kisebb tárgyakat, amik vidámabbá teszik az őszt: az utóbbi években nálunk is meghonosodott a madárijesztő figura, amit számos verzióban lehet kapni. Leszúrhatjuk egy virágcserépbe, akaszthatjuk a bejárati ajtója, a konyhaszekrényre. Az ősz színeivel, terméseivel adventig díszíthetjük otthonunkat: akkor jön az ünnepi dekoráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!