Ezreket vonzott idén is a süllőfesztivál

Szigliglet - Hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg a hétvégén a süllőfesztivált, immár hatodik alkalommal a szigligeti strandon.

Szijártó János

Történelmi hagyományok folytatásáról, a turisztikai szezon meghosszabbításáról is beszélt Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, az immár hatodik alkalommal megrendezett szigligeti süllőfesztivál szombati megnyitóján.

A kétnapos rendezvényen a Balaton őszi hangulatát, szépségét is megcsodálhatták a vendégek, mint ahogy a finom, süllőt is, amelyet Lévai Ferenc egyszerűen csak királyi halnak becézett. Az Aranyponty Halászati Rt. elnök-vezérigazgatója a megnyitón mondott beszédében azt hangsúlyozta, hogy a balatoni süllő nemzetközi hírű és amint az most már évek óta bizonyítást nyer, egészen komoly rendezvényt is hozzá lehet kapcsolni.

Mint ahogy a Szigligeti Süllőfesztivál hagyományőrzése, úgy létjogosultsága sem lehet kérdéses, hiszen a szervezést végző, koordináló Szigligeti Turisztikai Egyesület immár hatodik alkalommal csalogatott ki tömegeket ősszel a Balaton partjára. Balassa Balázs polgármester úgy fogalmazott, hogy az egész éves látogatottság, a visszajelzések, a népszerűség alapján Szigligetet méltán lehet a Balaton ékkövének nevezni. A településen az idei esztendőben számos szívonalas programot rendeztek, a vár és a strand, korábban talán soha nem látott számú vendéget hozott ide. Külön öröm, tette hozzá, hogy nőtt a magyar turisták száma.

A süllőfesztiválon aztán vasárnap estig tartó műsor kezdődött, az érdeklődők pedig halételekkel, helyi ételkülönlegességekkel ismerkedhettek meg a folyamatosan múködő sütödéknek köszönhetően. Ezen kívül bemutatkoztak a helyi borászok, de a színes, hangulatos kézműves vásár is jó alternatívát kínált mindenkinek. A szigligeti Palonai Magyar Bálint Hagyományőrző csoport izgalmas bemutatóját is láthatta a közönség mindkét napon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!