Mégis kinyitják a görög falut

Balatonfüred - Akár már a jövő héten döntés születhet az egykori görög falu területén létrehozott Sundance park újbóli kinyitásáról.

Győrffy Árpád

Erről Zámbó Attila, a szórakoztató negyed üzemeltetésére a héten alapított S. D. Park Üzemeltető Kft. társtulajdonosa tájékoztatta lapunkat. A parkban korábban két bárt és egy éttermet üzemeltető vállalkozótól megtudtuk, hogy elkezdték a felújítási munkákat és az egyeztetést az üzletek tavalyi bérlőivel arról, hogy ki akar az idén is szerepet vállalni, ki az, aki meggondolta magát. A felszabaduló helyeket füredi vállalkozóknak kínálják fel.
 
Júniusban szeretnének nyitni, mindennap várnák a vendégeket, de a súlypont most is a péntek és a szombat éjszaka lenne. A programtervüket leadták az önkormányzatnak, de a részletes egyeztetés még hátravan. Ez kiterjed gyakorlatilag a park teljes üzemelésére, azon belül is kiemelten a hangerőre, a nyitvatartási időre és a tervezett három nagy rendezvényre.
 
- Láttuk, hogy az előző üzemeltetők idején mik voltak a hibák, konfrontációs pontok, ezeket mi el szeretnénk kerülni. Az a célunk, hogy békében tudjunk működni a következő 3-5 évben, amíg az önkormányzat el tudja indítani a tervezett ingatlanfejlesztését - mondta Zámbó Attila.
 
Dr. Bóka István megerősítette az egyeztetések elkezdését.  - Az önkormányzatnak elméletileg nincs köze ahhoz, hogy ki bérli a Sundance parkot. Erkölcsi ráhatásunk lehet az ügyre, és szabályozási eszközökkel tudunk élni a nyitvatartással, hangerővel kapcsolatban. Tisztáztuk az üzemeltetőkkel, hogy megfelelő garanciákat várunk egy normális viszonyok közt zajló működésre. Talán a jövő héten már többet tudunk - mondta a polgármester. Megfelelő garanciákat várnak a működéshez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!