Férfi kézilabda-vb - Két ponttal a középdöntőben

Linköping - Kedd késő este eldőlt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott a maximálisan megszerezhető négy pontból kettőt visz magával a szombaton rajtoló középdöntőbe a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

MTI

Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapata az izlandiaktól elszenvedett 32-26-os vereséggel és a norvégok elleni 26-23-as sikerrel lép a legjobb 12 közé, így aztán az osztrákokkal vívandó csütörtök esti meccsnek a presztízsen túl nincs jelentősége. Az izlandi-norvég meccsen az dől el, hogy a két északi együttesből melyik mennyi ponttal megy tovább.
   
A másik ágon - ott szerda és csütörtök este lesznek még találkozók - nagy valószínűséggel a címvédő franciák, valamint a spanyolok és a németek lesznek középdöntősök, ám az egyiptomiaknak és a tunéziaiaknak is van még sanszuk.
   
Mivel a csütörtöki meccsnek nincs tétje, a tervezett csere, Perez Carlos Ausztria ellen biztosan nem játszik, őt a középdöntőre és esetleg a helyosztóra tartogatja Mocsai Lajos. A 39 éves, félidőnként még mindig 10-15 percig világklasszis teljesítményre képes játékos számára a klubja, az MKB Veszprém három vb-mérkőzést engedélyezett.
   
A célkitűzés a legjobb hét közé jutás, ehhez viszont a hatcsapatos középdöntős csoportban a legjobb négy között kell zárni, vagyis két riválist meg kell előzni. A norvégokat már sikerült "elkapni", de a másik csoportból érkező trióból is legalább egyet le kellene győzni, és akkor jöhet még a helyosztó.
   
A vb-ről az aranyérmes kijut a 2012-es londoni olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig jogot nyernek arra, hogy a 2012 áprilisában esedékes kvalifikációs tornán kiharcolják az ötkarikás részvételt. Azok az európai csapatok, amelyek a mostani vb-n nem végeznek az elitben, az egy év múlva esedékes szerbiai kontinensviadalon javíthatnak.
   
A szerdai szabadnapon délelőtt egyórás erősítő, majd termi edzés szerepelt a magyarok programjában. Utóbbi tréningen különböző munkát végeztek a játékosok: volt, aki csak nyújtott, volt, aki kapura lőtt vagy futott, attól függően, hogy a korábbi meccseken mennyi időt töltött a pályán. A csapattól származó információ szerint Katzirz ujjsérülése javul, de egyelőre messze nem tökéletes a bal keze.
   
Az együttes tagjai szerda este a Svédországban nagyon népszerű padlóhoki (floorball) linköpingi rájátszás-meccsét tekintik meg a helyszínen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!