A közös dal ereje

Balatonfűzfő - Pitoni, Kodáy Zoltán, Bárdos Lajos és Szőnyi Erzsébet műveiből összeállított műsorrészlet után Gyuricza László, a Nitrokémia korábbi vezérigazgatója, a kórus alapítója köszöntötte fennállása 35.-ik évfordulója alkalmából adott ünnepi, jubileumi koncertjén az egykori Nitrokémia NIKE Munkáskórusának jogutódját, a 2001-ben alapított város énekkart.

Halmos György

A gyártelepi művelődési házban rendezett színvonalas szombati rendezvényen környékbeli kórusok, népdalcsoportok is felléptek gazdagítva a műsort.
A kilenc évvel ezelőtt létrehozott városi vegyeskarban az alapító kórustagok közül öten ma is énekelnek. A kórus egyébként majdnem napra pontosan 35 évvel ezelőtt, 1975. november 7-én tartotta első hivatalos fellépését.    

Balatonfűzfő zenei élete igen mozgalmas volt a munkáskórus megalapítása előtt is, hiszen a második világháború előtt a Fűzfői Dalárda, majd a Litéri Énekkar öregbítette a település és a környék hírnevét. Gyuricza László ünnepi beszédében kitért arra, hogy a három és fél évtized társadalmi változásai közepette egy kisebb csoda, hogy a kórus még működik. A vegyeskar 2001-ben, a kórusvezető Szőkéné Nyizsnyánszky Eleonóra karnagy pedig idén vehette át a város kultúrájáért elismerést. A vegyeskar tagjait köszöntötte Marton Béla polgármester is, aki azon reményének adott hangot, hogy minél több fiatal csatlakozik a kórushoz.
A rendezvényen fellépett a Balaton Népdalkör, a bobai dalkör, valamint az almásfüzitői vegyeskar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!