Hamisan vádolta a rendőröket

Hét hónap szabadságvesztésre, és egy év közügyektől eltiltásra ítélt a Veszprémi Városi Bíróság egy 38 éves zirci férfit a közelmúltban.

Halmos György

A zirci M. K. még tavaly májusban tett telefonon bejelentést a rendőrség ügyeletére arról, hogy Zirc központjában egy étteremben szolgálatban lévő két rendőr sört fogyasztott.

A bejelentés kivizsgálása miatt rögtön megjelent a helyszínen a rendőrök parancsnoka, aki alkoholszondás ellenőrzésnek vetette alá a két járőrt. Az egyenruhások egyébként munkaközi szünetben az ebédjüket fogyasztották az étteremben, amelyhez mindketten ásványvizet fogyasztottak.

A rendőrség az alaptalan bejelentővel szemben feljelentéssel élt. A zirci férfi nem volt ismeretlen a rendőrök számára, korábban több alkalommal elítélték garázdaság, csalás, okirathamisítás és más bűncselekmények miatt.

A bíróság M. K.-t bűnösnek találta két rendbeli hamis vád bűntett elkövetésében, és elsőfokon 7 hónap végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki vele szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!