Érdemes a minőségre figyelni - Agresszív szereket ne haszáljunk csaptelepek tisztítására

Veszprém - Csaptelepekből széles a választék, vásárláskor érdemes hosszú távon gondolkodni, a minőségre, megbízhatóságra koncentrálni.

Balla Emőke

Két fajta csaptelep van: a hagyományos és a kerámiabetétes (a hideg-meleg vizet keverős), manapság inkább az utóbbiakat keresik a vásárlók, ennek az élettartama hosszabb, mint az előbbié. 

A kerámiabetét érzékeny a szennyeződésekre, homokra, kavicsra, ezért a szakemberek központi vízszűrő beszerelését javasolják. 


Szaküzletekből csaptelepekből széles a választék 
(Fotók: Penovác Károly)

A legtöbben egy házon, lakáson belül igyekeznek azonos márkájú csaptelepeket felszereltetni  a dizájn ma a burkolókhoz (csempékhez, járólapokhoz), méginkább a porcelánokhoz (mosdó- és wc kagylókhoz) illeszkedik; találunk szögletes, ívelt és hengeres felületű csaptelepeket. 

Nemrég jelentek meg a munkalapra ültethető magasított csaptelepek, ma ezek is egyre keresettebbek. A króm színű a klasszikus, a bronz felületű a ritkább, a színesek pedig már nem divatosak; a karbantartásra, tisztántartásra oda kell figyelni. 

Csaptelepek tisztítására agresszív szereket ne használjunk, inkább olyat, amit a gyártó cég javasol. 

A krómozott felületet hideg vízzel kell tisztítani, használat után száraz, puha ronggyal mindig áttörölni, így megnövelhetjük a csapok élettartamát. 

Batu Zoltán áruházigazgató azt javasolja, vásárlás után őrizzük meg a számlát és a garancialevelet. Egyes gyártó cégek öt éves garanciát adnak, ha szakember szereli be a csaptelepet, érdemes hát a munkához szakembert hívnunk. 



Címkék#csaptelep

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!