Negyven felett is kék az ég - Az idei évben már ötödször rendezték meg az anyósfesztivált

Veszprém - Az asszonyok vállán az egész világ ez volt a mottója az idei ötödik Országos Anyósfesztiválnak. Az asszonyok dicsérete a fesztivál központi gondolata, nekik és róluk szól ez a kétnapos rendezvény - nyilatkozta Domokos József, a fesztivál igazgatója.

Nagy Terka

A rendezvényt először 2005-ben rendezték meg Gyulafirátóton. Az ötlet gazdája Domokos József és Ihos József humorista volt. 
 
- Én a dolog filozófiai oldaláról közelítettem, fontosnak találtam, hogy azokat az asszonyokat ünnepeljük meg, akiknek vállán az egész világ - közölte a fesztivál igazgatója. 

Ihos József az anyóssors humoros oldalát emelte ki. A végleges helyét kereső fesztivál az M3 Archeoparkban, Polgáron talált otthonra, az idén június végén rendezték meg. 


Surányi Józsefné Erzsike is mindent belaadott a cuccolós versenyszámnál, amelyet végül a szintén rátóti Pallag Józsefné Éva nyert meg

(Fotó: Domokos József)


A résztvevőket számos színes program várta. A házigazda és hangulatfelelős idén Ayala mint anyósszakértő volt. Fellépett a Zizi Labor és Szegedi Erika, Európa hivatalos főboszorkánya. 

A kistérségi csoportok hagyományőrző műsorokkal jelentkeztek, valamint változatos gyermekprogramok várták az idelátogatókat. 

A rendezvény csúcspontját a különféle anyósprogramok jelentették: a Legszebb Anyós verseny és a Vianni Anyós Hétpróba, amelyekben olyan izgalmas versenyszámokban kellet helyt állni, mint az anyósszelet-készítés, árbecslés vagy a sodrófahajító verseny. 

Az összesített eredmény első helyezettje lett a szuperanyós, Gobányi Sándorné a Somogy megyei Batéról, aki fődíjul egy kétszemélyes tíz napos, Görögországi nyaralásban részesült. 

Idén is voltak Veszprém környékiek a fesztiválon. Megyénket három gyulafirátóti asszony képviselte, akik derekasan helyetálltak: Surányi Józsefné Erzsi, Nagyné Borbás Mária és Pallag Józsefné Éva. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!