Közterületet adnak el

Veszprém - Lemondott szennyvíztársulási bizottsági tagságáról Mazák György a csütörtöki közgyűlésen, ezzel automatikusan elveszítette az itt betöltött elnöki tisztségét is. Az MSZP-s képviselő sajtótájékoztatón indokolta meg döntését.

Varga Domokos Péter

Az uniós támogatással megvalósuló veszprémi csatornafelújítási pályázatra érkező ajánlatok közül Mazák György az egyik mellé sem tudná jó szívvel letenni a voksát, viszont ha nem jelölnek ki nyertest, kicsúsznak a határidőből. A társulás konzorciumának elnöke ezért döntött a lemondás mellett. 

Határozatot hoztak a képviselők arról is, hogy településrendezési szerződést kötnek egy céggel a Dózsa tér átalakításáról. A dokumentumban foglaltak szerint a tér egy részét, négyezer négyzetmétert egy olyan kft.-nek adnák el, amely az egyik fideszes képviselő és családja tulajdonában van. 

A határozatot 18-an fogadták el, ellene senki nem voksolt, a szocialista frakció vezetője, Hartmann Ferenc és egyik tagja, Mazák György tartózkodott. 

A napirend előterjesztője, Baumgartner Lajos, a gazdasági bizottság elnöke elmondta, a Dózsa ABC tulajdonosai egy szupermarket létrehozását határozták el, mellette közlekedési, térrendezési problémákat is megoldanának. 

Ehhez a jelenleg tulajdonukban lévő 2174 négyzetméter nagyságú területhez még szükségük lenne további négyezer négyzetméterre. Kötelesek elvégezni a szükséges járulékos beruházásokat, melyeknek becsült értéke 130-140 millió forint. A gazdasági bizottság az eladni kívánt terület értékét 23,6 millió forintban határozta meg. 

Az előterjesztéshez mellékelt településrendezési szerződés szerint a veszprémi önkormányzat a VE-SPA 2008 Ingatlanberuházó és Ingatlanhasznosító Korlátolt Felelősségű Társasággal kötne telekátalakítással vegyes adásvételi szerződést. 

A VE-SPA Kft.-nek az igazságügyi minisztérium céginformációs szolgálata szerint három tulajdonosa van: az Új-Invest Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Veszprém, Dugovics utca 33.), Hudvágner Péter és Hudvágner Gábor egyaránt veszprémi lakosok. 

Az Új-Invest Kft.-nek két tulajdonosa van: dr. Hudvágner Tamás és Leitold László veszprémi lakosok. 

Dr. Hudvágner Tamás (bejegyzett lakcíme szerint is) azonos a Fidesz-KDNP frakciójában ülő veszprémi képviselővel. Az előterjesztésre ő maga is igennel szavazott. Ha az összes többi körülmény csupán erkölcsi aggályokat is vet fel, Hudvágner Tamás részvétele a szavazásban jogilag is megkérdőjelezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!