A grófnő látogatása

Balatonalmádi - Nádasdy Borbála grófnő a tóparti városba látogatott, hogy felkeresse egykori iskoláját és találkozzon régi ismerőseivel, barátaival.

Gaál Julianna

Tizenöt éves koromig itt töltöttem a gyermekkoromat. Nehéz időszak volt, de sok szép emlék fűz Balatonalmádihoz - emlékezett vissza Nádasdy Borbála grófnő a Keszey János polgármesternél tett látogatás alkalmával. 

A grófnő, aki ötven éve Franciaországban él, megemlítette azt is, hogy a polgári Almádi áll igazán közel a szívéhez, kis villáival, kertjeivel.

A grófnő élete meglehetősen kalandos volt, 1956 után külföldre menekült, előbb Bécsbe, majd Franciaországba, ahol pénztárosként, fogorvosi asszisztensként, fotómodellként is dolgozott, majd tánctanárként ment nyugdíjba. Életútjáról önéletrajzi regényt jelentetett meg. 

Nádasdy Borbála ellátogatott a Györgyi Dénes Általános Iskolába is, ahol Fábián László, az iskola vezetője fogadta őt. 

Az igazgató körbevezette a grófnőt az épületben, melyben ő is megtanult írni és olvasni. 

A rendkívül energikus és magyarul kiválóan beszélő grófnő a magyar kultúra terjesztésének szenteli az életét, francia ismerőseivel együtt erdélyi utakat szervez.

(Fotó: Gáspár Gábor)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!