2009.02.02. 18:04
Egyetemi tananyag a Noszlopi Finomságok
<b>Noszlop</b> - A budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán január elejétől tananyag a Noszlopi Finomságok készítése. A település Lucullus fogadójának kiegészítő terméke 1992 óta kapható.
Rövid idő alatt országos ismertségre tett szert a többféle házi savanyúság, öregbítve a fogadó, az azt működtető család és a település hírnevét is.
A múlt nyáron egyetemisták ebédeltek a Lucullus fogadóban, ahol felfigyeltek a savanyúságokra. Kérésükre a házigazda bemutatta a savanyítóüzemet, amelynek így aztán híre ment az egyetemen is.
Szabó Péter hamarosan mint előadó érkezett a Corvinusra, és a Kertészettudományi Karon megszületett a döntés, miszerint a Noszlopi Finomságok készítését ezentúl tanítják.