Egyetemi tananyag a Noszlopi Finomságok

<b>Noszlop</b> - A budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karán január elejétől tananyag a Noszlopi Finomságok készítése. A település Lucullus fogadójának kiegészítő terméke 1992 óta kapható.

Kiss Nikolett

Rövid idő alatt országos ismertségre tett szert a többféle házi savanyúság, öregbítve a fogadó, az azt működtető család és a település hírnevét is. 

A múlt nyáron egyetemisták ebédeltek a Lucullus fogadóban, ahol felfigyeltek a savanyúságokra. Kérésükre a házigazda bemutatta a savanyítóüzemet, amelynek így aztán híre ment az egyetemen is. 

Szabó Péter hamarosan mint előadó érkezett a Corvinusra, és a Kertészettudományi Karon megszületett a döntés, miszerint a Noszlopi Finomságok készítését ezentúl tanítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!