Bulvár

2017.03.14. 16:51

Meglátogattuk a bébi Impalát a Veszprémi Állatkertben! - videó

Veszprém – Ahogy arról korábban hírt adtunk, megszületett a Veszprémi Állatkert Afrika-szavanna kifutójának idei első újszülöttje, akit felkerestünk a lakóhelyén.

Elekes Gergő

Az impala az afrikai szavannák talán legkecsesebb, és egyik legtörékenyebb antilopféléje. A Veszprémi Állatkertben Magyarország legnagyobb szavanna kifutóján élnek együtt zebrákkal, mocsári antilopokkal és az orrszarvúkkal.

Az apróság, aki egyébként hímnemű lett, szombaton látta meg a napvilágot, pár perccel a világrajövetel után pedig már lábra is állt, hiszen a természetben az élete múlna ezen. Születése óta folyamatosan együtt mozog a csapattal, köszönhetően az anyaállat nevelési módszerének. A kicsi egyelőre még szopik, de napokon belül már kóstolgathatja a szénát, különböző tápokat illetve lédús takarmányokat.

Videó: Elekes Gergő

Ottjártunkkor sajnos nem volt szerencsénk, videónkon csak annyi látható, ahogy az impala az igazak álmát alussza, ám néhány perccel később visszalopakodtunk, ekkor pedig már ébren találtuk.

Az a felvételeken is nagyon jól látható, hogy a csoport mennyire védi az újszülöttet, amint észlelték kameránkat, rögtön takarni próbálták a kicsit.

A hideg miatt jelenleg egy üveges látványkifutón tekinthető meg, ám amint az időjárás jobbra fordul, ő is a szavannán fogja felvidítani az állatkertbe érkezők napját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!