Bulvár

2016.07.21. 16:40

Újratanulja a gyerekverseket

Budapest - Ízlelgetem a nagymama szót - mondta lapunknak Bayer Ilona egykori tévés műsorvezető, akit a 70-es, 80-as években naponta láttunk-hallottunk az esti, egyetlen tévéhíradóban.

Osváth Sarolta

A tehetséges, okos és szép fiatal riporternő mindennapos ismerősünk lett, szinte családtagnak számított. Frizurája, öltözéke akarva-akaratlanul divatot teremtett. Ma már Bayer Ilona is boldog nagymama, de hatvan felett is hozza a fomáját , csinosan, egyedien öltözik. Először a divatról, aztán a nagymamaságról kérdeztük.

- Mit tart a legfontosabbnak az öltözködésben?

- A leglényegesebb az önismeret, hogy ki-ki megtalálja a számára legelőnyösebb viseletet, amiben jól érzi magát. Ha nem így van, kínosan feszeng, és ez meglátszik a viselkedésén is. Munkámnál fogva - különösen a híradós években - egyik nap bányában forgattunk, a másikon a Parlamentben, délelőtt piacon készítettünk riportot, este az Operában. Természetes, hogy mindenütt az alkalomhoz illően kellett megjelenni. Furcsán vette volna ki magát, ha a tárnából vagy egy üzemi futószalag mellől kiskosztümben, tűsarkú cipőcskében tudósítok, az meg egyenesen elképzelhetetlen lett volna, hogy ne a szigorú protokoll szerinti kosztümben álljak az operatőr mellett a Fehér Házban, az amerikai elnök sajtótájékoztatóján.

- Milyen színeket, kiegészítőket visel a legszívesebben?

- Szeretem a színek harmóniáját, figyelek arra, hogy ebben és stílusában is összeillő legyen az öltözék a cipővel, a táskával, a bizsukkal, amelyeket nagyon kedvelek. Éppúgy, mint a sálakat, kendőket, különféle sapkákat. Ezek jól variálhatók, rendkívül változatossá teszik a megjelenésünket. Különösen a franciás svájci sapkák, nemcsak hideg, szeles időben, hanem akkor is, ha nincs éppen frizurám. Praktikus és mutatós is egyben.

- Hatvanon felül mit változtatott az öltözködési stílusán?

- Fontosnak tartom, hogy az alkatunknak és a korunknak megfelelő darabokat válasszunk. Nevetséges (tud lenni), ha egy magam korú hölgy miniszoknyában szaladgál, vagy a dekoltázsából már nem hibátlan bőre villan elő. Ez persze nem jelenti azt, hogy idős néniként kell kinézni, hiszen a mai hatvanasok, de még a hetvenesek is sokkal fiatalosabbak, mint a 30-40 évvel ezelőttiek. Nyugodtan hordhatnak színes, nőies darabokat. Alakunk előnyös részeit kiemelni, és rejteni, amin az idő már meglátszik - nagyanyáink aranyszabálya - azt hiszem - sohasem megy ki a divatból.

- Többször nyilatkozta, hogy már nagyon várta az első unokáját, hiszen három felnőtt gyermeke, egy fia és két lánya van.

- A mai fiatalok nem sietik el a dolgot. Tamás fiamat én 22 évesen szültem, neki pontosan a 44. születésnapjára érkezett meg az első babája, Noemi, akit Éminek szólítok. Ausztriában anyakönyvezték, ugyanis a mamája osztrák. Még csak ízlelgetem a nagymama szót. Szeretnék sokkal intenzívebben részt venni az életében, de ez egy másik országban élő unokánál sajnos nem lehetséges. Az ünnepeken kívül havonta egyszer jutok el hozzájuk, akkor is csak napokra. Mivel szeretnénk, ha Émi magyarul is megtanulna, beláttam, hogy az örömködésen, a babusgatáson kívül szép kötelességem is van. A mamája ugyanis természetesen németül beszél hozzá, a fiam pedig este ér haza a munkából, így a kicsi vajmi keveset kap édes-ékes apanyelvéből. Ezért átszerveztem a munkámat, az életemet és havi egy hétre bővítettem a látogatásomat. Újratanulom Weöres Sándor fülbemászó gyerekverseit, a tréfás mondókákat, gyűjtöm a magyar mesekönyveket. Gyakran telefonálunk, a készüléken keresztül magyarul beszélgetek vele. A fotók szerint nagyon figyel rám, már megismeri a hangom, rám mosolyog és egyelőre gagyarászva válaszolgat.

Címkék#bayer ilona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!