Bulvár

2015.09.25. 11:08

Soós Anita meglőtte élete bikáját, amivel megdöntötte a megyei rekordot

Lovászpatona - Megdőlt a megyei rekord, Soós Anita hozta terítékre a megye eddigi legnagyobb gímbikáját.

Tremmer Tamás

Futótűzként terjedt a hír a megye vadászai között, hogy hatalmas gímbikát ejtettek, amivel vélhetően megdőlt a megyei rekord. A kapitális vadat Lovászpatona határában hozták terítékre. A boldog elejtő Soós Anita, aki a férjével, Soós Rolanddal volt kint a területen.

Roland egyszer már hallotta bőgni a bikát, de hiába várta, látni nem látta. Legutóbb a feleségével voltak kint vadászni. Hallották a morranását, s a magaslesen ülve vártak rá, hátha szerencséjük lesz. Amikor megjelent, alig akartak hinni a szemüknek. Anita biztos kézzel terítette le.

Soós Anita számára nem ismeretlen a vadász közeg, vadászdinasztia tagja, nagyapja, édesapja is évtizedeken keresztül vadászott, de csak a közelmúltban vett puskát a kezébe. Mint mondta megérte, hiszen élete bikáját ejtette el. Ezt az élményt soha nem feledi.

A területen húsz éve hivatásos vadászként dolgozó Németh Mihály sem találkozott még ekkora gímszarvassal. Takács József, a Csángota-ér Vadásztársaság elnöke rendkívül boldog volt a kapitális bika elejtése után. Mint mondta, gyönyörű nagy, hatalmas terpesztésű agancsa volt. Az biztos, hogy nem bakonyi típusú bika. Bruttó súlynak 16,5 kilogrammot mértek, nettónak 13,5 kilót, bizonyosan vadásztárasági rekord. Annak külön örült, hogy a bikát hazai, mi több, a helyi vadásztársaság tagja ejtette el, így trófea nem kerül ki az országból. Ezzel tovább öregbítik a megye és Lovászpatona vadászati hírnevét.

A páratlan huszonkettes agancsot pénteken nézte meg a megyei trófeabíráló bizottság. A sejtések beigazolódtak: az agancs súlya 13,49 kilogramm volt, a bika korát 12 évesre becsülték. A kapott pontszám 229,19, magasan aranyérmes. Ezzel a trófeával megdőlt a több mint egy évtizedes megyei rekord!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!