Bulvár

2016.09.20. 15:10

Sikersztori amerikai köntösben

Egyre több magyar sorozat, reality-show ülteti a kereskedelmi televíziók nézőit a készülékek elé, annak ellenére, hogy azok minősége, témája a legtöbb esetben bőven szint alatti. Újabban azonban felcsillant a remény, szakírók máris a magyar sorozatok reneszánszát vizionálják.

Forgács Ádám

A tengerentúlon külön üzletág épült a tévésorozatokra, s ezek egyes részei felérnek egy egész estés mozifilmmel: jó nevű színészgárda, profi csapat és hatalmas költségvetés biztosítja a sikert.

Ezért is nyújtott tiszteletreméltó teljesítményt az HBO külföldön már tesztelt Aranyélet című produkciójának magyar stábja, amikor saját tartalommal töltötte meg a csatorna által kínált kereteket. Biztos vagyok benne, hogy ha bármely amerikai csatorna lejátszaná a magyar verziót, a záróepizód utolsó perceire rekordnézettséget generálna.

Olasz Renátó, Ónodi Eszter, Thuróczy Szabolcs és Döbrösi Laura
Fotó: HBO

Az Aranyélet a teljes magyar sorozatmezőnyt könnyedén leveri. A történet egy igazán jómódú négytagú család fényűző életét mutatja be úgy, hogy az általuk megélt helyzetekkel társadalmi rangtól és rétegtől függetlenül bármelyikünk azonosulni tud.

A különbség a néző és a filmbeli család között csu-
pán annyi, hogy a legtöb-
bünk nem hajlandó ennyi hazugságra és csalásra azért, hogy egy vagyont söpör-
hessen be.

A történet a család egy olyan hetét mutatja be, amikor az életvitelükből adódó állandó feszültség és konfrontáció egymással, valamint környezetükkel jelentős változás hoz a személyiségükben. Van, aki képes túllépni a saját árnyékán és felismerni a valódi értékeket, másokat viszont továbbra is a pénz és a hatalom megszerzése mozgat.

Mindez nyomasztóan hat a nézőre, a színészek ugyanis remekül tartják fenn a feszültséget mind a nyolc részen át. A szereplők közül Ónodi Eszter a húzónév és hozza is a tőle elvárható minőséget: remekül adja a céltudatos, rideg vampot.

Maffiózó férjét az a Thuróczy Szabolcs alakítja, aki a Tiszta szívvelben is nagyot alakított. Gyermekeiket a két feltörekvő színészpalánta, Döbrösi Laura és Olasz Renátó jeleníti meg. A szélhámos nagybácsi szerepében Anger Zsoltot látjuk, néhány elmegy -kategóriájú magyar sorozat - mint a Hacktion vagy a Fapad - szereplőjét.

Négyüknek az első évad végére sikerül elérniük, hogy a néző komolyan hisz a réges-régi alapvetésben, ami bizarr módon éppen a maffia aranyszabálya is: a család az első.

Várjuk a folytatást!

Címkék#mozifilm

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!