Bulvár

2016.07.23. 19:57

Megvannak az utcazene győztes zenekarai

Veszprém – A WatchMe nevű formáció nyerte a szakmai zsűri díját, míg a közönségdíjas a Lóci játszik nevű banda lett a tizenhetedik Veszprémi Utcazene Fesztiválon.

Marton Attila

Az eredményhirdetést szombat este tartották, a győztesek ötszázezer forintot nyertek. A háromtagú zsűri – Horváth Gergely szerkesztő-műsorvezető, Felcser Máté, a Punnany Massif frontembere, Stefano Bottoni, az olasz Ferrara Buskers Festival programigazgatója – a WatchMe együttest találta a legjobbnak. A zenekarnak Porga Gyula polgármester adta át a nyereményt szimbolizáló táblát.

A formáció dalai – amelyek többsége angol nyelven szólal meg – magukon viselik a rock, a soul, a hip-hop és a jazz stílusjegyeit is. A győztes banda részt vehet Európa legnagyobb utcazene-fesztiválján az olaszországi Ferrarában, jelentette be Stefano Bottoni.

A közönségdíjas a Lóci játszik nevű hétfős együttes lett, a fiatal csapat tagjai Jósfai Szabó Melindától, az egyik hazai bank vezető munkatársától vehették át az elismerést. A zenekar dalait erőteljes gitárszólam és izgalmas szövegvilág jellemzi.

A közönségdíjas csapat este kilenc órától, míg a szakmai zsűri által legjobbnak tartott zenekar 23 órától ad koncertet a Kölcsey könyvesboltnál lévő színpadnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!