Bulvár

2016.04.06. 14:59

Megdőltek a hőmérsékleti rekordok

Veszprém - A nappali maximum- és a hajnali minimum-hőmérséklet sem volt még olyan magas korábban a megyeszékhelyen, mint kedden.

Marton Attila

Míg korábban április ötödikén 22,4 Celsius-fok volt a legmagasabb érték, amit ezen a napon valaha Veszprémben mértek, addig kedden a repülőtéri állomás szerint 24,9 fokig, a megyeszékhely belső részén elhelyezett szerkezet szerint egészen 25,7 fokig emelkedett a hőmérséklet, tájékoztatta lapunkat Kovács Győző meteorológus.

A szakember hozzátette, ez az érték egyben azt is jelenti, hogy már április elején regisztrálhatták az idei első nyári napot Veszprémben. (A meteorológusok akkor beszélnek nyári napról, ha a napi csúcshőmérséklet eléri vagy meghaladja a huszonöt Celsius-fokot.) A szokatlanul meleg időjárás miatt a nappali csúcshőmérséklet mellett az április ötödikei minimum-hőmérsékleti rekord – amelyet 1862-ben mértek – is megdőlt a közel tizenkét fokos értékkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!