Bulvár

2017.01.20. 16:25

Gyönyörű képek a jeges téli Balatonról

Ezer arca van a Balatonnak. Nemcsak nyáron, de télen is, amikor fokozatosan, napról napra kezd befagyni a tó, a viharos szél jégtáblákat torlaszt, a parton és beljebb is.

Balla Emőke

Van, ahol még hullámzik a víz, máshol vastag jégtömbbé áll össze; több helyen kijelölték a korcsolyázásra alkalmas helyeket, megtartják az elmaradt jégkarneválokat, jeges rendezvényeket. Más a színe a Balatonnak napközben és más napnyugtakor, ahogyan a nap a horizonton alábukik, festménybe illően izzó sárga, narancssárga. Meseszép képeket varázsol a természet, összehasonlíthatatlan szépséget. Minden pillanatban más és más a tó, ámulatba ejtő.

Ebben a hidegben az ember legszívesebben ki sem lépne otthonról, csak bevackolná magát a meleg szobába. Pedig megéri kimozdulni a hidegben is, vastag ruhát ölteni, kirándulni, és megcsodálni a természet nyújtotta varázslatot. Ez a mostani hétvége is alkalmas arra, hogy megtegyük. Ne szalasszuk el ezt a pillanatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!