Bulvár

2017.08.13. 09:43

Fürj az asztalon - Különlegesség a diófás főzőversenyen

NOSZLOP - Ha már főzünk, akkor igyekszünk valami különlegeset készíteni - mondta Heizler Tibor a diófás főzőversenyen.

Penk Tímea

A héttagú Bakonyi Falók nevű csapat Borsosgyőrből érkezett a noszlopi rendezvényre. Heizler Tibor elmondta, hogy évek óta részt vesznek a téli kocsonyafesztiválon és a nyári diófás főzőversenyen is, szeretik megmutatni a kreativitásukat.

Fotó: Pesthy Márton

- Ropogós fürj készül. Alulra olajban sült száraztészta kerül, az lesz a fészek, erre megy a gyümölcstakaró somból, szederből, citromból, gyömbérből. Erre ültetjük a sült fürjet, amit zöldfűszeres-citromos mártásban és sok fokhagymával készítünk. Szalonna és pirított laskagomba is van benne, a tetejére csilis csokit teszünk - mondta Heizler Tibor. A középiskolába készülő lánya, Korina is szívesen segített a főzésben. Az ételhez illő terítéket úgy készítették el, hogy madarak tartják az asztalt. A Bakonyi Falók nagyon jól érezték magukat a rendezvényen, és azt remélik, hogy más falunapok főzőversenyeinek az időpontja nem ütközik a tízéves múltra visszatekintő noszlopi diófás főzőversennyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!