Bulvár

2017.01.21. 14:58

Fakutya és szlalom a jégen

Badacsonytomaj - A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület évek óta arra várt, hogy újra vidám jeges bulit szervezhessen a strandon.

Tóth B. Zsuzsa

Szombaton délután végre alkalmas volt az idő, a jég, és a csúszkálásra vágyók se maradtak otthon. A programra több százan érkeztek, annyi autó volt a parkolóban, mint egy átlagos nyári napon. A gyerekeket a helyi általános iskola testnevelő pedagógusai sor- és ügyességi versenyekkel várták, valamint gondoskodtak róla, hogy mindenki lábára jusson korcsolya.

Rohály Dorka és Csenge fakutyázik

Az iskolásokon kívül sok vidéki gyerek is bekapcsolódott a mókába, míg a szülők az egyesület meghívásának engedve teáztak, forralt boroztak, sőt, helyben sütött langallót, rétest is ehettek a jégen. Volt aki, kutyával, más fakutyával érkezett, a baráti körök hoki csapatokat alakítottak, mások csak óvatosan csúszkáltak, gyönyörködtek a Balaton téli arcában.

A badacsonytomaji strandon sok év után újra jeges vetélkedőn vehettek részt a gyerekek Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Abban a képben, amit évek óta nem láthattak, hiszen régen volt ennyire befagyva a tó. Bátran be lehetett csúszni akár egy kilométernyire is a parttól. Egész délután szólt a zene, majd estére az értékes tombola nyeremények is gazdára találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!