Bulvár

2017.03.22. 10:28

Szólni fog a Facebook, ha baromságot posztolsz - teszteltük!

Egy címkével látja el a Facebook azokat a posztokat, amelyeknek finoman szólva is vitatott a valóságtartalma.

Ha feltűnik a Disputed címke a posztnál, amit meg akarunk osztani, akkor már érdemes lesz gyanakodni, hogy gáz van vele. A fejlesztés lényege még abban áll, hogy azt is feltünteti, hogy ki vitatja őket.

A Facebook ezzel a fejlesztésével próbál gátat vetni az álhírterjedésnek, ami többek közt az amerikai elnökválasztásnál is komoly gondot okozott. Itthon is volt már probléma álhírből, konkrétan száguldott már végig a közösségi médián hoax arról, hogy tankokat szállítunk Ukrajnának, ami egy erősen orosz befolyású portálnak volt köszönhető és eljutott az álsztori diplomáciai szintig is.

A teszt

A Guardian egy az ír rabszolga-kereskedelemről terjedő hoaxszal tesztelte az újítást, méghozzá eredményesen: a Facebook felismerte, hogy álhírről van szó, és odaírta, hogy a hírt a Snopes.com és az AP hírügynökség is hamisnak tartja.

Uccu neki, mi is kipróbáltuk, hogy működik-e. Biztosra mentünk és a Fénymag nevű csodaportálról kiválasztottunk egy veretes anyagot, avagy Az emberiség kettéválása – a tudat dimenzióváltása St. Germain Fénymester üzenete címmel.

Az eredmény lehangoló, sajnos nekünk még várni kell a hoaxgyilkos kiegészítőre, de fel a fejjel: a 444 szerint fokozatosan vezetik be, így már nem kell sokat aludnunk a baromságmentes timeline-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!