Bulvár

2016.07.28. 15:21

Élmény más nézőpontból

Ajka - Több millió ember szerte a világon a számítógépes játékokat választja a szabadideje eltöltésére. A gamerek egyike, Dús Máté tíz éve részese ennek a világnak.

Vajda Georgina

Megtapasztalhatta az alaptörténet nyújtotta újdonságokat és az óta is követi a játék alakulását.

- Közösségépítő játék ez, segít elrugaszkodni a mindennapoktól, kikapcsol. Ismeretleneket hoz össze, kialakulhatnak baráti társaságok, és segít elfelejteni a gondokat, ösztönöz az angol nyelv elsajátítására - mondta. 2016-ban mutatták be a játékból készült mozifilmet, amely azoknak a figyelmét is felkelti, akik nincsenek tisztában az előzményekkel. Az online játék tizenkét éve ülteti a rajongókat a monitor elé. Az alapjáték évről évre újabb kiegészítőkkel próbálja megtartani játékosbázisát, valamint újabb fiatalokat és időseket invitál ebbe a fiktív világba.

Csak interneten keresztül játszható, de több százan vagy ezren csatlakozhatnak. Az alaptörténet szerint két nagyobb frakció több fajt gyűjt egybe, olykor háborúznak, olykor békében élnek egymással. Ez a két frakció a szövetség és a horda. A dinamikus világban játszódó történetben előfordulnak olyan lények, mint az élőholtak, trollok, törpék, elfek és orkok. Saját várossal, kultúrával és történettel rendelkeznek. Az Azerotnak elnevezett világban az ember a legalapvetőbbnek számító faj. Tehát, aki kicsit el akar rugaszkodni a fantasy műfajától, az megláthatja a játék valóságosabb arcát is - tudtuk meg Mátétól.

Címkék#gamer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!