Bulvár

2016.02.02. 15:32

Életveszélyes őrület az interneten

Sok felfoghatatlan és életveszélyes őrület után itt van a legújabb a világhálón, és főként a fiatalok körében népszerű: valakit valahova kikötöznek, és abból kell kiszabadulnia ország-világ előtt. Az esetnek állítólag már halálos áldozatai is vannak a világban. Suri Irén pszichológust kérdeztünk a miértekről.

Kovács Erika

– Tényleg őrület ez, és aki ezt teszi, kipróbálja, annak nem sok köze lehet a valósághoz – szögezte le Suri Irén veszprémi pszichológus. A szakember hozzátette, valós kapcsolatai az ilyen embernek valószínűleg nincsenek,  bizonyára senki nem figyel rá, és sajnos ezzel a meghökkentő, életveszélyes mutatvánnyal akarja magára irányítani a figyelmet. Az ilyen fiatal vélhetően arra gondol, mivel nem beszélhet senkivel, hát beszél mindenkivel, illetve, ha valami őrültséget tesz, talán odafigyelnek rá – fogalmazott Suri Irén. 

Mint kiemelte, napjainkban sajnos mindent a vizuálitás, a látvány határoz meg, nem számítanak az érzelmek, sokan magányosnak érzik magukat, mivel környezetük nem tud vagy nem is akar figyelni rájuk, nem foglalkozik sem örömükkel, sem bánatukkal és problémáikkal sem. Nagy valószínűséggel az ilyen emberek,  fiatalok köréből kerülnek ki, akik az említett életveszélyes tettre képesek az interneten. Ennek azon túl, hogy az illető életét is veszélyeztetheti az, hogy semmi kontroll nincs közben, elveszik a realitás, az ember nem tudja, hol vannak a határai, meddig mehet el. Mindezek vélhetően a mindennapi életére is jellemzőek, aminek aztán igen kedvezőtlen hatásai lehetnek a társadalomra nézve is – hangsúlyozta a pszichológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!