Bulvár

2016.08.14. 13:20

Az ifjú idegenvezető: Martin tucatnál is több bringásnak mutatta az utat

Ábrahámhegy - Amikor a falu felől begördültünk Balatonrendes határába, tanácstalanul megálltunk a tűző napon.

Mátételki András

Tudtuk, hogy a településen nincs kerékpárút, a 71-es úton nem akartunk tekerni. A vasútállomásnál összefutottunk a helyben nyaraló, az iskola 8. osztályába készülő Hirnschall Martinnal, akivel megosztottuk a gondunkat. Időm, mint a tenger! - mondta vidáman a győri Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskolába járó kamasz arra a kérdésre, hogy volna-e ideje megmutatni a legrövidebb utat, amelyen eljuthatnánk Pálkövére, ahol kerékpárúton folytathatnánk túránkat.

Martin, a bringás idegenvezető segít a kerékpárosoknak, hogy ne kelljen a főúton tekerniük Balatonrendes és Pálköve között (Fotó: Mátételki András)

Martint egy darabig a vasúti töltés mellett követtük, bazaltköveket kerülgettünk, végül átkerekeztünk a szomszédos településre, a Kökény utcába, amely rávezetett a Pálkövei útra, ahol két tükör segíti az autósok közlekedését. Martin aznap tucatnál is több bringást vezetett át a két település között. Így van ez más napokon is: vagy őt szólítják meg, vagy ő ajánlja fel a segítségét, ha tétovázó bringásokat lát. Örömmel segít, mondja, és mosolyog, amikor bringás idegenvezetőnek nevezem, akire büszke lehet mindkét település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!