Bulvár

2016.05.17. 05:03

Amerika kapitány: Polgárháború, ahogy mi láttuk

Ha ön szerint a képregényfilmek egy kaptafára valók, és csupán a karakterek változnak, de a szokásos csihipuhi részek egyformák, egész nyugodtan lapozzon tovább. Ellenben, ha úgy gondolja, minden film megérdemel egy esélyt, a legjobb helyen jár.

Perei Dóra

Szándékosan nem olvastunk el egyetlen kritikát sem Amerika kapitány és a Bosszúállók legújabb epizódjáról, ugyanis az esélyét sem akartuk megadni, hogy egy mondat vagy akár egy szó befészkelje magát a fejünkbe és befolyásolja a véleményünket.

A nagy erő, nagy felelősséggel jár, de ki dönti el, hogy meddig vagyunk szuperhősök, és mikortól számítunk bűnözőnek? Földünk legnagyobb hőseinek, a Bosszúállóknak rengeteg ember köszönheti az életét, de sajnos azok is népes tábort tudhatnak mögöttük, akik elvesztettek egy számukra fontos személyt, miközben hőseink a bolygó megmentésén fáradoztak. Előbb-utóbb persze felbukkan egy külső hatalom, aki szembesít tetteink következményeivel, és rögtön megoldást is kínál: méghozzá kontrollt. Mindössze egy aláírás kell, hogy ezentúl mások döntsenek arról, szükséges-e beleavatkoznunk a küzdelembe vagy sem. Igaz, ami igaz, a világot nem láthatjuk örökké fekete-fehérben, de ha a béke nevében akarunk valakiből cirkuszi majmot kreálni, az színtiszta képmutatás. Amerika kapitány és Tony Stark között már a Bosszúállók Ultron kora végén is tapintható volt a feszültség, az ellentétek pedig ezúttal tovább nőnek. És miközben a két barát szembenállása belülről gyengíti az egységet, valaki, akit a bosszúvágy és a kétségbeesés vezérel, tovább nehezíti hőseink helyzetét.

Na de mielőtt felmerülne túlzott spoiler veszélye, Joss Whedon a Bosszúállók rendezője korábban már bebizonyította, hogy egy nagy kupac szuperhős kis helyen is elfér, anélkül, hogy túl sok lenne belőlük, vagy esetleg a történet látná a kárát. Anthony és Joe Russo, pedig, ha lehet, újabb szintre emelte ezt.

Lényeg, a lényeg, az igazság szubjektív, mindenkinek mást jelent, ezúttal viszont nem odaát, hanem a mozikban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!