Bulvár

2015.04.10. 10:44

A Vastag testvérek nem akarnak celebek lenni

A veszprémi Vastag család élete gyökerestül felfordult, amikor 2010-ben, öt évvel ezelőtt Csaba és Tamás elindult a X-Faktor című tehetségkutató versenyen.

B. Virág Rita

Mindketten eljutottak a legjobb ötig, aztán előbbi megnyerte a viadalt. Azóta is folyamatos a felfordulás az életükben, hiszen a két fiú híressé vált, s a művészvilág elismert alakjai.

– Naiv emberként azt gondoltam, az emberek örülnek, ha valaki sikeres és valamit jól csinál. Pedig nem feltétlenül van így. Rengeteg bántást, irigységet, hamis vádat kaptunk az elmúlt időszakban, ami igazán megedzett minket – fogalmazott Vastag Csaba, Tamás és Balázs édesanyja, Márta.

– Anyaként nagyon tud fájni, amikor nem igaz semmi abból, amit a sok rosszindulatú ember állít. Te pontosan tudod, milyen sok munkát fektetett a gyereked adott esetben a zenébe és mások felületes információk alapján hamis tényeket közölnek róla. De hiszek abban, hogy a sors igazságot szolgáltat és a rosszindulat visszaüt – magyarázta a tanítónőként dolgozó anya. Sokszor a rosszindulat mögött megkeseredett, csalódott emberek állnak, akik abban lelik örömüket, ha másokat becsmérelnek. Ez nagyon szomorú.

Vastag Márta mindhárom fiát arra nevelte, soha nem szabad elfelejteni honnan jöttünk, kik azok, akik segítettek minket életutunkon. Gyermekei jól tudják szükség van a gyökerekre, az emlékekre, különben az ember könnyen tévútra sodródhat, s csak úgy lógni a semmiben, nagyon veszélyes
Fotó: Penovác Károly

Márta úgy véli, az igazán nagy pofonokat inkább Csaba kapja, mert Tamást korábban még kisfiúnak tartották a kritikusok, nem érezték igazi konkurenciának. Viszont a báty minden porcikájából sugárzott a férfiasság is, látszott, hogy egy igazán jó pasi.

– Biztos vagyok benne, eljön az idő, amikor Tomi is megkapja majd ugyanezeket, hiszen az elmúlt öt évben ő is férfivá érett. Úgy érzem, szívesen maradt volna még gyerek, az életéből nagyon hiányoznak a felszabadult egyetemi évek. Azonban meg kellett tanulnia döntéseket hozni, felelősséget vállalni, például a színházakban, ahol dolgozik. Például Frank Sinatra szerepében komoly terhet hordoz, hiszen végig a színpadon áll és a teljes darab sikere, vagy sikertelensége elsősorban az ő felelőssége. Húsz évesen ez nagy feladat ugyanakkor nagy megtiszteltetés és bizalom is.

Az édesanya elárulta, eleinte igyekezett tanácsokkal ellátni a fiait, de mostanában belátta, a legjobb, ha csak egyszerűen végighallgatja őket, és saját bevallása szerint, neki a hallgatás a legnehezebb. Hiszen csak a tapasztalatait szeretné átadni, hogy meg tudja őket védeni.

– Sokat gondolkoztunk a férjemmel azon, miért a mi értékrendünk legyen az övék is? Az ő világuk, az ő életük más, mint a miénk. Persze szeretnénk, hogy tőlünk is továbbvigyenek mintákat, de a saját családjukat saját belátásuk szerint kell alakítaniuk – hangsúlyozta.

A szülők ajtaja mindig nyitva áll a fiúk előtt, ám a házaspár már jól tudja, kéretlen tanácsot egyikük sem fogad szívesen. Mivel a szülőkre, a biztos háttérre mindegyik gyermeküknek szüksége van, ezért az édesanya és édesapa is megpróbált az igények szerint változtatni. Csaba és Tamás, no és Balázs, aki szintén Budapesten él és dolgozik, szívesen járnak haza csak egy ölelésért, egy meleg szóért, vagy anya és apa főztjéért.

 

– A sikerekkel együtt megszaporodtak a jó barátok is. Lettek igaziak is, de sokan csak kihasználták őket. Rengetegen kértek tőlük pénzt, persze kölcsönbe, amit aztán sosem láttak viszont. Hiszem, hogy ez is egy tanulási folyamat. Bizony, ha valaki ismert lesz, akkor van az a pénz, amit ” tandíjként ” ki kell fizetni. Szerencsére, amikor az első időszak őrülete lecsendesedett, akkor a régi barátokhoz is visszataláltak a fiúk, akik ugyanolyan fontosak, sőt fontosabbak lettek, mint korábban. Ahogy a fivérükkel, Balázzsal való kapcsolatuk is nagyon megerősödött.

Márta komolyan beszélt arról, fiainak mindig is azt tanította, milyen fontosak a gyökerek. Mindenkinek tudnia kell honnan jött és nem szabad elfelejteni, kik segítettek neki az életútján. Ellenkező esetben könnyen gyökértelenné válhat az ember és csak úgy lógni a semmiben nagyon veszélyes.

– Szeretjük a hagyományokat, a jeles napokat, amikor együtt vagyunk. A családunknak ezek a pillanatok különösen fontosak. Most is meglocsoltak a fiúk, és kellemes napokat éltünk meg. Sosem akartak ők celebek lenni. Nem is szeretem, ha így nevezik őket. Inkább ismert emberek. S azt gondolom, az ismertség felelősséggel is jár. Az ilyen embereknek úgy kell élnie, dolgoznia, hogy példát mutasson, értéket teremtsen. A fiatalokat, akik olyanok szeretnének lenni, mint Csaba, vagy Tamás, is erre kell terelgetni. Ahogy Csaba szokta mondani, a munkát nem lehet megúszni, és ez így helyes – fogalmazott az édesanya, aki már nagyon várja, hogy unokái legyenek, azonban a mögöttünk hagyott öt év arra is megtanította, semmit sem szabad erőltetni, hiszen a fiai előbb, vagy utóbb, de remélhetően, úgyis jó döntést hoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!