• cikk kép
  Ki volt Lux Elvira? - Életét tette fel a szexuálpszichológiára

  Életének 88. évében, hosszas betegség után elhunyt Lux Elvira klinikai pszichológus, egyetemi adjunktus.

 • cikk kép
  Három dimenzióban a világ

  A világ népességének túlnyomó többsége számára természetes az élmény: három dimenzióban (azaz 3D-ben) látni a világot. Ez a nulla állapot, amit a különféle helyzetekben (betegség, stratégiai tervezés vagy éppen egy speciális konzerválási folyamat) ugyanabban a három dimenzióban írunk le; szélesség, hosszúság, magasság.

 • cikk kép
  Megvannak az utcazene győztes zenekarai

  Veszprém – A WatchMe nevű formáció nyerte a szakmai zsűri díját, míg a közönségdíjas a Lóci játszik nevű banda lett a tizenhetedik Veszprémi Utcazene Fesztiválon.

 • cikk kép
  Rosszkor, rossz helyen

  Jeremy Saulnier rendező az előző, Blue Ruin című művével megtalálta a stílusát, ami a realista, nyers erőszak palettáján mozog, miközben mégis emberi tud maradni. A Green Roomban ezt ismét csúcsra járatta, az eredmény pedig az év egyik legkíméletlenebb filmélménye.

 • cikk kép
  Újratanulja a gyerekverseket

  Budapest - Ízlelgetem a nagymama szót… - mondta lapunknak Bayer Ilona egykori tévés műsorvezető, akit a ’70-es, ’80-as években naponta láttunk-hallottunk az esti, egyetlen tévéhíradóban.

 • cikk kép
  A Gemenc és a Dráva vidékén

  Először is Baja. Ahol az ember kicsit úgy érzi magát, mint Kusturica Macskajaj című filmében, megfejelve Krúdy Gyula világával.

 • cikk kép
  Pokémonok a szerkesztőségben - mindenki megőrült?

  Miért járkálnak zombiként a fiatalok telefonnal a kezükben? Már megszokhattuk volna, hogy a fiatalabb korosztály állandóan a mobilját bújja, de legtöbbször inkább a közösségi oldalakba pillantottak bele ilyenkor.

 • cikk kép
  Hogyan együnk fesztiválon?

  Javában tart a nyári fesztiválszezon. A kellemes kikapcsolódás mellett a nagy melegben, „tábori” körülmények között gyakrabban előfordulhatnak élelmiszer eredetű megbetegedések, amik elronthatják a fesztiválhangulatot. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) néhány tanáccsal segíteni szeretne, hogy a fesztiválozás valóban a kikapcsolódásról szólhasson.

 • cikk kép
  A szeretet nem rendelhető - Csonka Andrással a közösségi médiáról és az időről beszélgettünk

  Tihany - Nem lehet megrendelni a szeretetet, miközben vágyunk rá. Közvetíteni, megélni kell azt. Látom sok helyütt az utálkozást, a gyűlölködést, hogy ez takarodjon, az menjen. Ettől elmegy a kedvem. Jó, vidám embereket szeretnék magam körül látni, érezni, mert így válhatok én is jobbá.

 • cikk kép
  A nagy bejelentés: Tóth Vera énekes gyomorszűkítő műtéten esett át

  Veszprém - A Veszprémi megyei származású énekesnő, Tóth Vera hétfőn nagy bejelentést tett. Közösségi oldalán élő adásban mondta el fogyása titkát.

 • cikk kép
  Ezt nézzék meg! - Várjuk a legjobb fényképeket megyénk tájairól

  Veszprém - Ezt nézzék meg! címmel hirdet lapunk fotópályázatot, amelynek célja, hogy megtaláljuk Veszprém megye legszebb táját, helyét.

 • cikk kép
  Állatkerti álommunka

  Veszprém - Immár több mint ötkilós Borisz, a Veszprémi Állatkert szibériai hím kistigrise, aki szemmel láthatóan jól érzi magát gondozója ölelésében.

 • cikk kép
  Így fogyott Tóth Vera 25 kilót

  Nem titkolja tovább Tóth Vera, hogy sikerült 25 kilogrammtól megszabadulnia. Nem csodaszer, nem pirula, vagy fogyókúrás shake-nek köszönheti alakját, műtéti beavatkozás indította el a fogyás útján.

 • cikk kép
  Negyvenhét éve repült az Apollo-11 - Amikor a tudomány hasznára vált az esztelen hidegháborús versengés

  Zalaegerszeg - Július 20-án lesz 47 éve annak, hogy az első, a fedélzetén embereket hordozó űreszköz, az amerikai Apollo-11 űrhajó leszállt egy Földön kívüli égitest, jelesül a Hold felszínére. A szenzációs, 1969-es tudományos és technológiai teljesítményre Bánfalvi Péter megyeszékhelyi amatőrcsillagásszal emlékezünk.

 • cikk kép
  Green Room - Intenzív és velőtrázó utazás, széplelkeknek nem ajánlott

  Jeremy Soulnier rendező az előző, Blue Ruin című művével megtalálta a stílusát, ami a realista, nyers erőszak palettáján mozog, miközben mégis emberi tud maradni. A Green Roomban ezt ismét csúcsra járatta, az eredmény pedig az év egyik legkíméletlenebb filmélménye.

Magazinok