• cikk kép
  A 21. század eddigi legjobb filmjei közé sorolták Nemes Jeles László és Tarr Béla munkáit

  A 21. század eddigi legjobb száz filmje közé választották Nemes Jeles László Saul fia című Oscar-díjas alkotását, valamint Tarr Béla és Hranitzky Ágnes Werckmeister harmóniák (2000) és A torinói ló (2011) című munkáját. A lista elsőre helyére David Lynch szürrealista mesterműve, a 2001-es Mulholland Drive - A sötétség útja került.

 • cikk kép

  Itt a tükör, nevessetek! - Szabálytalan miniportré Mikó Istvánról

  Tihany - SŠvejket idéző színész. Mikó Istvánnak a színház a lelke, ahol a drámák, tragédiák, komédiák közben kikacsinthat a nézőkre, akár A revizorban a polgármester: „Itt a tükör, nevessetek!”

 • cikk kép
  David Bowie emléktáblát kapott Berlinben

  David Bowie Berlinben töltött éveinek emléket állító táblát avattak hétfőn a német fővárosban.

 • cikk kép

  Múltidéző

  Így strandoltak felmenőink, 2. rész

  Hamarosan vége a balatoni fürdőzés időszakának, s újra elcsendesednek a tóparti fürdőhelyek, vendéglátóegységek. Ez már száz évvel ezelőtt is ugyanígy történt.

 • cikk kép
  Legyen szép és praktikus - A világszerte ismert Zoób Kati bemutatta legújabb kollekcióját

  Balatonfüred - Az idei évre jellemző maszkulin darabok mellett a puha, lágy anyagok és az abszolút nőies vonalak és kidolgozások is jellemzőek Zoób Kati kollekciójára.

 • cikk kép
  Suicide Squad - Öngyilkos osztag

  Bolondos, frenetikus, kaotikus élmény nagy vásznon látni a képregényből készült filmet. Részesei lehetünk egy rosszfiúkból álló csapat összjátékának, amely során kiderül, hogy nem is olyan rosszak ők.

 • cikk kép
  Szkennelték Sting "zenei agyát"

  A Beatles Girl című száma és Astor Piazolla Libertango című tangója nagyon hasonló hatást kelt Sting "zenei agyában" - ez és még számos érdekesség derült ki a híres énekes-dalszerző agyának szkenneléséből.

 • cikk kép
  85 millió éves dinoszauruszok után kutatnak

  Évmilliókkal ezelőtt repülő őshüllők szelték az eget, dinoszauruszok uralták a kanyargó folyóágak által barázdált, dús növénytakaróval borított vidéket. Az elmúlt években több, a tudomány számára korábban ismeretlen faj került elő az iharkúti lelőhelyről, a felfedezés pedig tovább folytatódik.

 • cikk kép
  Vajon miért az essexi tengerparti kisváros lakói a legboldogabbak Nagy-Britanniában?

  Az essexi tengerparti kisváros, Leigh-on-Sea lakói a legboldogabbak Nagy-Britanniában egy frissen ismertetett felmérés szerint. Londonban Richmond végzett az első helyen.

 • cikk kép
  Mi futni mentünk, nem csatlakozik?

  Összes csatornáján adásszünetet tart jövő szombaton egy brit televíziós társaság, hogy ezzel is mozgásra bírja a nézőket, és segítsen egy tömegsportrendezvényt, amely a szigetország sportolóinak a riói olimpián aratott sikereit ünnepli.

 • cikk kép
  Az ország legnagyobb tortÁsza - Szó Gellért megtalálta az Őrség aranyát

  2016 országtortáját egy fiatal salgótarjáni cukrász készítette el. Napi 18 óra munkával, éjszakába nyúló kísérletezgetéssel, külföldi tanulmányutakkal volt kikövezve a sikerhez vezető út.

 • cikk kép
  Átverés telefonhívásra

  Zirc - Múlt hét szerdai lapunk hasábjain már foglalkoztunk egy ál nyereményjátékkal, amit csalók az egyik hazai telekommunikációs cég nevében hirdettek.

 • cikk kép
  Pusztai ölyv a tónál

  Apácatorna - Olyan faj jelent meg a Balaton-felvidéken, amely a madarász-szívet megdobogtatja, sőt, először a szemlélő el sem hiszi, amit lát.

 • cikk kép
  Kati válaszol - Most ne segíts!

  Édesanyám, túl a nyolcvanon, eltörte a lábát. Fekvő betegként támogatásra szorul, mi, a lányai pedig segítjük. Egyre többször kapunk azonban elutasítást. ,,Most ne segíts!” felkiáltással kínlódva öltözik, vagy éppen az ágyból akar önállóan felkelni. Erősködjünk vagy hagyjuk? Mit gondol erről a helyzetről Kati?

 • cikk kép
  Odett is brillírozott a Szigeten - Valószínűsíthető az újabb nézőrekord

  Budapest - Vélhetően új nézőcsúccsal ért véget szerda hajnalban a 2016-os Sziget. Pontos számadatok még nincsenek a látogatottságot illetően, de végig óriási volt a tömeg a rendezvényen.

Magazinok