Bulvár

2009.08.28. 12:32

Peches betörők: Pálinka helyett szörpöt, majd uborkalevet ittak

Miskolc - A peches betörők pálinkát kerestek, de helyette előbb szörpöt, majd uborkalevet lefetyeltek a Borsod megyei Edelényben, ugyanis koncentráló képességük úgymond már nem volt száz százalékos.

MTI

Az edelényi nő és még fiatalkorú férfi társa ittas állapotban, alkohol után kutatva előbb egy családi ház pincéjébe, majd egy közeli boltba hatolt be. A páros a pincéből pálinkát akart lopni: a sötétben találtak is két üveget és egy ötven literes műanyag hordót, benne körülbelül húsz liter folyadékkal. Egy világosabb helyen megkóstolták az italokat, de a hordóban savanyú uborka, a két üvegben pedig házi szörp volt.
    
Mivel továbbra is pálinkára vágytak, ezért a boltot megpillantva oda is betörtek. A riasztó azonban megszólalt, gyorsan menekülniük kellett a helyszínről. Hamupipőke módjára azonban a nő hátrahagyta papucsát, mert az előző "akció" közben belefolyt a szörp.
    
A rendőrség a bolti betörésről tudomást szerezve kikérdezte a környékbelieket, köztük a közeli benzinkút kezelőjét. Végül is a töltőállomás biztonsági kamerájának felvétele buktatta le a részeg tetteseket, akik a bűncselekmény után ott is próbálkoztak. Cigarettát és italt akartak vásárolni, de mivel pénzük nem volt, nem szolgálták ki őket.
    
A rendőrök a felvételen felismerték - egyebek mellett - B. Tünde 23 éves helyi lakost, akit aztán ágyából kiugrasztva előállítottak a kapitányságon. Kihallgatásakor a gyanúsított elmondta, hogy a bolt előtt talált papucs valóban az övé, az ablakot pedig a 17 éves R. Gézával együtt törték be, és három üveg szeszesitalt vittek el. 
    
Az edelényi rendőrkapitányság munkatársai a büntetett előéletű nőt és a fiatal férfit kétrendbeli, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!