Bulivan

2015.06.02. 10:43

VeszprémFest - Emeli Sandé a kiemelkedő sztárfellépő

Az eddig elsősorban minőségi dzsessz- és komolyzenei kínálatáról ismert VeszprémFesten a brit Emeli Sandé személyében idén először lép színpadra a mai pop és R'N'B színtér aktuális világsztárja - mondta a július 15-től 18-ig zajló rendezvény ügyvezető igazgatója kedden Budapesten.

Mészáros Zoltán a sajtótájékoztatón kiemelte: a 12. VeszprémFesten Emeli Sandé július 18-án a Veszprém Arénában ad koncertet, a Veszprémi Várban a nagyszínpadon 15-én Roger Hodgson, a Supertramp egykori tagja, 16-án a Kool & the Gang, 17-én pedig a háromszoros Grammy-díjas dzsesszénekesnő, Dee Dee Bridgewater lép fel Irvin Mayfield Jr.-ral és a New Orleans Jazz Orchestrával. A VeszprémFest idén első ízben része a Nagyon Balaton kulturális rendezvénysorozatnak. Lesz két új helyszín, a FestGarden és a FestPresszó, a további sztárfellépők közé tartozik például Mike Stern és Didier Lockwood, Jack DeJohnette vagy Carmen Souza és Theo Pascal. A Dubniczay-palotában az egykori Bizottság zenekar tagjainak részvételével kiállítás, performansz és koncertek lesznek, a Rozé, Rizling és Jazz Napokon pedig július 10-től 19-ig 30 magyar dzsessz előadó mellett borászok is bemutatkoznak.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere arról beszélt, hogy a VeszprémFest sikerének titka az a sajátos modell, amely teret enged a helyi innovatív szellemnek. Az önkormányzat segít a VeszprémFestnek, de nem szól bele az életébe. A hangsúlyt a szervezők soha nem a tömegekre, hanem a minőségre helyezték, miközben a programok szinte az egész városban zajlanak - mondta a polgármester.

A VeszprémFest két új helyszíne a História Kertben található FestGarden, valamint az Expresso Klub és Koncerttér bekapcsolódásával a FestPresszó lesz. A további sztárfellépők közül az előbbiben játszik július 16-án az amerikai gitáros, Mike Stern és a francia hegedűs, Didier Lockwood duója, másnap Jack DeJohnette, a világ egyik legjobb dzsesszdobosa és chicagói legendákat felvonultató zenekara, 18-án a világzenét képviselő, zöld-foki- szigeteki származású énekesnő, Carmen Souza és mentora, a bőgős Theo Pascal. A FestPresszóban lesz hallható 17-én a hiphopos-szvinges svéd csapat, a Movits!, másnap pedig a román retroelektro-formáció, a Moonlight Breakfast.

A Dubniczay-palotában az egykori Bizottság zenekar tagjai (ef Zámbó István, feLugossy László és Wahorn András) részvételével az Ex Vaj-da Lajos Stúdió kiállítása, performansz és koncertek lesznek.

A VeszprémFest idén első ízben része a Nagyon Balaton kulturális rendezvénysorozatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!