Bulivan

2015.07.26. 16:52

Programok, rendezvények Veszprém megyében július 27-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 27-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

AUGUSZTUS 20.

Nemzeti Ünnep és városrészek randevúja

Ajka – A Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ szervezésében az Agórán szabadtéri rendezvényekkel várják a látogatókat augusztus 20-22 között. Huszadikán délután fél négytől a gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. Kipróbálhatják a játékligetet. Fellép a Városi Bányász Fúvószenekar és mazsorett csoport, majd a Dinamik Rock and Roll Klub műsorát tekintheti meg a közönség. Fél öttől a Bahar Orientális Hastánc Egyesület produkcióját élvezhetik a jelenlévők. Utána táncol az Ajka-Padragkút Táncegyüttes és a Platina Táncstúdió is. Hat órától a Pápai Musical Stúdió előadását láthatják az érdeklődők. Este nyolc órától ünnepi köszöntőt mondanak a város vezetői. A programot a Budapest Bár koncertje és tűzijáték zárja. Huszonegyedikén és huszonkettedikén a városrészek randevúra invitálják egymást és a közönséget. Mindkét nap délután négy órától helyben készülő finomságokkal, táncokkal, vásári komédiával és meglepetésekkel várják a térre kilátogatókat. 21-én Heltai Jenő: Szépek szépe című zenés mesejátéka nyújt üdítő szórakozást a Pannon Várszínház előadásában szintén négy órától a Randevú mellett. Este nyolctól pedig a Grog zenél. A rendezvény utolsó napján a Mesevarázs című zenés darab szórakoztatja a gyerekeket délután négy órától. Este nyolckor a Vad Fruttik zenekar koncertje zárja a három napos programsorozatot.

AUGUSZTUS 8.

Borlovagavatás

Somlóvásárhely – Somlói juhfark fesztivált rendeznek augusztus 8-án főzőversennyel, borlovagok felvonulásával. A tíz órakor kezdődő ünnepélyes megnyitó után kihirdetik a pálinkaverseny eredményét. Négy órakor avatják a borlovagokat, fél hétkor a borverseny eredményét ismertetik. A vidám kulturális műsorok mellett gyermekprogramokkal, somlói borral és más finomságokkal várják a látogatókat.

Emlékkoncert a barátokért

Veszprém - Elhunyt zenésztársaik tiszteletére szervez emlékkoncertet Veszprémben a legendás Pokers együttes, akik augusztus 8-án barátaikkal és a Rock-Kanok zenekarral együtt lépnek színpadra.

AUGUSZTUS 7.

Sokszínű hétvégi program

Noszlop - Települési napokra invitálja az érdeklődőket a község önkormányzata augusztus 7-9-ig. Egész hétvégés programsorozattal készülnek a szervezők. Pénteken este hat órától könyvbemutatót, szombaton fél négytől katasztrófavédelmi és tűzoltó bemutatót láthatnak a vendégek majd átadják a „Noszlop Község - Elismerésre Méltó Polgára” címet. Este héttől a Country Tánccsoport produkcióját, Bodnár Attila és Papp Rita műsorát tekintheti meg a publikum. A szombati programot az Extázis Együttes utcabálja zárja. Vasárnap reggel nyolctól a sportpálya mellett a nyolcadik Diófás főzőversenyen szállhatnak harcba a vállalkozó kedvű „szakácsok” a Lucullus Serlegért. A főzőprogram mellett délután két órától családi délután keretében rodeó bika, élő csocsó, légvár és fajátékok várják a családokat.

Gyógynövény nap

Tihany – A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba augusztus 7-én 9 órától. A látogatók a nap folyamán megismerhetik a levendula lepárlást. A foglalkoztató teremben baglyos levendula zsákot varrhatnak. A foglakozást a védett éjszakai ragadozó madarak ihlették.

Makett kiállítás

Ajka - A Városi Múzeumban Stahl Tibor hintó-makettjei tekinthetők meg egy kiállítás keretében szeptember 12-ig.  A megnyitóra augusztus 7-én 17 órakor várják az érdeklődőket.

AUGUSZTUS 3.

Nyári szünetről tér vissza a kultúra

Ajka  - A Városi Könyvtár augusztus 3-tól várja az olvasókat, a Városi Múzeum augusztus 4-től látogatható ismét. A Térségi Információs Központ addig is rendelkezésre áll hétköznaponként 9-19 óráig, ahol lehetőséget biztosítanak hírlapolvasásra, a kiolvasott könyvek visszaadására és a könyvtári szolgáltatások igénybevételére is.

Rendezvények

Veszprém: Olvasókért a Színházkertben 3-án 10 órakor a Színházkertben.

Badacsonytördemic: 70 év – 70 kilométer – kerékpáros zarándoklat Bódi Mária Magdolna vértanúságának 70. évfordulója alkalmából 3-án 18 órakor szentmise és emléktábla-megáldás, 4-én 8 órakor gyülekezés a badacsonytördemici plébániatemplomban.

Tés: A tudás biztonsága – a biztonság tudása – bűnmegelőzési program a könyvtárban című rendezvény 3-án 16 órakor az önkormányzat tanácstermében.

AUGUSZTUS 2.

Rendezvények

Veszprém: Veszprémi vigasságok – Folklórdélelőtt 2-án 10 órakor, Kolompos mulatság 16 órakor, egész napos népi és iparművészeti kirakodóvásár az Óváros téren.

X. nyári orgonavarázs 2-án 20 órakor a Szent Margit-templomban.

Alsóörs: Nyári zenei est – a Tokyo-Budapest Ensemble komolyzenei hangversenye 2-án 20 órakor a református templomban.

Balatonakali: A Trio Fioretto – Margit Pramhaas – fuvola, Georg Hölscher – hegedű, Eva Moser-Reitsamer – gitár – koncertje 2-án 20.15 órakor a katolikus templomban.

Pápa:  Fő téri nyár – Szép magyar tánc – folklórest 2-án 17 órakor.

AUGUSZTUS 1.

Európa-nap gazdag programokkal

Tüskevár – Bős és Nyárádremete testvértelepülés is bemutatkozik augusztus elsején az Európa-napon. Az egész napos rendezvénysorozatban népi ügyességi játekokkal, sport- és kulturális programokkal, műrepülő-bemutatóval várja a község az érdeklődőket. Pintér Tibor színművész musical-előadása 14 órakor kezdődik.

Kispárna mesezenekar

Szentgál – A községi könyvtár szervezésében a Kispárna mesezenekar ad koncertet a kicsiknek augusztus 1-jén 13.30 órakor a Kút-völgyben.

Gombócfesztivál

Balatonfűzfő – Augusztus elsején rendezik a IX. gombócfesztivált a településen. Délelőtt tíz órától este kilencig várják programokkal az érdeklődőket Fűzfőfürdőn a közösségi ház környékén. Lesz Arany Gombóc-díj és átadják a Balatonfűzfő legszebb konyhakertje díjat is. A sztárvendég Szűcs Judith lesz, aki este nyolc órakor áll színpadra.

Tóberfeszt

Ajka – A Tósokberéndért Egyesület augusztus 1-jén rendezi meg az ötödik Tósokberéndi nosztalgiajármű-fesztivált a Kristály sportpályán. A kiállított autók, traktorok és motorok mellett a szervezők változatos programmal várják az érdeklődőket reggel kilenc órától. A gyerekek fajátékokon próbálhatják ki ügyességüket. A rendőrség gokartokkal és délután öt órától kutyás bemutatóval készül. A látogatók megtekinthetik és kipróbálhatják az Ikarus 55-ös faros buszt, de kisvonattal is közlekedhetnek. Traktor- és kötélhúzó versennyel készülnek még a szervezők. A színpadon a helyi fellépők mellett este hét órától a 100 Folk Celsius produkcióját láthatja a közönség. Fél kilenctől a Beat Bulls Együttes zenél.

Latin hangulatban a strandon

Csopak – A latin hangulat jegyében kétnapos programot szervez augusztus 1-jén és 2-án a település önkormányzata. A strandon az első nap 16 órától Drumsters dobshow, 17 órától Solymi kongashow, míg 17.45-től a Salsa Fuerte ineraktív táncbemutatója várja az érdeklődőket. 19 órától a Coco Loco együttes, 21 órától pedig a Latin Combo Cubano zenekar ad koncertet. Másnap 16.45-től az Aranycsillag Társastánc Klub, 17.30-tól a Winners VTE táncbemutatóját lehet megtekinteni, 18.30-tól pedig Copacabana brazil karnevál show-t tartanak. Este 19.30-tól a Gyöngyhalász latin zenekar koncertezik, 21 órától pedig a Csopakabana táncklub tart salsa partit.

A szurkolók családi bulija

Veszprém – Hagyományteremtő szándékkal nagyszabású családi napot szervez a augusztus 1-jén a Betekints-völgyben a Veszprém Kézilabda Fan Club. – Nem csak a kézilabda rajongókat, hanem minden veszprémit szeretettel várunk a Kolostorok és Kertek Rendezvényhelyszínre, hiszen kortól függetlenül mindenki talál magának megfelelő szórakozást – mondta el Remport Csaba, a VKFC elnöke. A délelőtti programban bábszínház, majd bohóc fogja szórakoztatni a legkisebbeket, akik emellett számos játékot kipróbálhatnak. Délután pódiumbeszélgetés Gulyás Péterrel és Iváncsik Gergővel. majd 15 órától gyerekdalok Juhász László előadásában. 16.30-tól a Queen’s Land zenél, míg 17.30-tól a várpalotai bulizenekar, a Funthomas Band koncertje zárja a napot.

Rendezvények

Veszprém: A Kézilabda Fan Club családi napja 1-jén 10 órakor a Kolostorok és kertek rendezvénytéren.

Kallai Nóra viola da gamba-estje 1-jén 19 órakor a jezsuita templomban.

Lendvai István Gábor orgonahangversenye 1-jén 19.45-kor a Szent László-templomban.

Alsóörs: Török világ 1-jén 11 órától a strandon, 17 órakor török–magyar harcművészeti bemutató, török lecsó kóstolása 19 órakor a Török házban.

Ábrahámhegy: Ábrahámhegyen és környékén alkotó képző- és iparművészek IX. csoportos kiállításmegnyitója 1-jén 18 órakor a Bernáth Aurél Galériában.

Balatonalmádi: Régizene-hangverseny – Marianet Duo előadása 1-jén 20.30 órakor a Szent Ignác-templomban.

Balatonakali: Paulikovics Pál gitárkoncertje 1-jén 20.15 órakor az evangélikus templomban.

Köveskál: A Váczi Eszter Quartet jazzhangversenye 1-jén 20-kor a műemlék templomban.

Lovas: Dávid Roland és Gyurácz Tamás gitárjátéka Un-plugged Szombat címmel 1-jén 9-kor a közösségi színtérben.

Nemesvámos: Falunap 1-jén a Patak parkban 10 órától.

Pápa: Fő téri nyár – Tűzjárók utcaszínház, előadások 1-jén 15 órakor, Szép magyar tánc – folklórest 2-án 17 órakor.

Pécsely: 15. jótékonysági koncert a pécselyi református templom javára 1-jén 18-kor a református templomban.

Szentgál: Kispárna mesezenekar koncertje 1-jén 13.30 órakor a Kút-völgyben.

Szigliget: Hooligans-koncert 1-jén 20-kor a szigligeti várban.

Vászoly: Tóth Péter és Figula János előadása 1-jén 19.30 órakor a Víziszínpadon.

Kiállítás

Ábrahámhegy - Kiállítás nyílik augusztus 1-jén szombaton, este 6 órakor az Ábrahámhegyen és környékén alkotó képző- és iparművészek munkáiból a Bernáth Aurél Galériában. A kiállítást Szalay Ágnes művészettörténész nyitja meg, közreműködik az AnLaMa Bassoon Quintet fagottzenekar. A tárlat 2015. augusztus 1-től 22-ig szerdától szombatig 15-20 óráig tekinthető meg.

 

JÚLIUS 31.

Európai nap

Tüskevár – Távol vagy de mégis közel címmel fesztivált rendeznek a községben július 31. és augusztus 2. között. A nagyszabású falunapon pénteken előadások hallhatók az európai közösség társadalmi és gazdasági kihívásairól, felölelve az oktatás és a foglalkoztatás lehetőségeit is, valamint ismertetik a 2020-ig tartó fejlesztési terveket. Szombaton a kulturális és sportesemények mellett főzéssel, gyerekprogramokkal, lovaszínházi és hagyományőrző bemutatóval, koncerttel és tűzijátékkal várják a vendégeket. Bemutatkoznak Bős és Nyárádremete testvértelepülések.

Helyi írókkal találkozhatnak

Hegymagas – A Hegymagasi nyári esték programsorozatában a településhez és környékéhez szoros szálakkal kötődő írókkal találkozhatnak a vendégek a kultúrházban. Legutóbb Konrád György íróval ismerkedhettek meg, a következő előadás pedig július 30-án 19 órakor lesz. Akkor Lángh Júlia író, Afrika-utazó mesél élményeiről. Augusztus ötödikén 19 órakor Kálnay Adél író lesz a vendég. A Gadó Gábor Quartett koncertjét pedig augusztus harmadikán 20 órakor rendezik ugyanott. Az előadáson Gadó Gábor gitáron, Bacsó Kristóf tenor-szaxofonon, Horváth Balázs nagybőgőn játszik, Csízi László pedig dobol.

Világjava est

Veszprém – A világjava estek keretében a magyar népzenét, a klezmert és a balkáni muzsikát ötvöző Cabaret Medrano együttes ad ingyenes koncertet július 31-én 21 órától az Óváros téren.

RENDEZVÉNY

Balatonalmádi: Litkey György festőművész emlékkiállítása 18 órakor a Pannóniában.

Berhida: Anyatejes táplálás, ünnepség 9 órakor a Petőfi művelődési házban.

Tapolca: Tapolcai nyár – Csepregi Éva-koncert 21.30 órakor a tóparton.

Vászoly: A Makám együttes koncertje 19.30 órakor a faluházban.

JÚLIUS 30.

Jubileumi gála

Várpalota – Jubileumi gálakoncertet adnak a X. Országos Musical & Operett Kurzus fiatal tehetségei, valamint meghívott vendégeik július 30-án 20 órától a Thury-vár udvarán. A növendékek mellett énekelnek majd a színpadon a felkészítő művészek, név szerint Falusi Mariann, Peller Károly, Lőrincz Zsuzsanna, Lőrincz Máté és Szabó Szilvia, valamint Katona Klaudia és Laki Péter is.

Hegymagasi Nyári Esték

Hegymagas - Könyvbemutatót és előadást tart Lángh Júlia író, Afrika-utazó július 30-án este 7 órakor a Hegymagasi Nyári Esték keretében a Kultúrházban.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Csalog Benedek barokk fuvola estje 19 órakor a jezsuita templomban.

Világjava estek: Guca Partyzans Brass Band-koncert 21 órakor az Óváros téren.

Balatonfüred: Géczy Olga és Aurell William David A szépség nyomában című kiállításának megnyitója 17 órakor az Óvárosi Művészkávéházban.

Tapolca: Tapolcai nyár: Intermezzo Latin Club 20 órakor és Csepregi Éva-koncert 21.30 órakor a tóparton.

Várpalota: A X. országos musical- és operettkurzus gálaestje 20 órakor a Thury-vár udvarán.

 

JÚLIUS 28.

Kalandos keddek

Zirc – A művelődési ház szervezésében folytatódnak a Kalandos keddek júliusban. Július 28-án 8.15 órakor a Porva–Csesznek útvonalra indul kirándulás. Találkozó a művelődési házban, azonban ezúttal szükséges az előzetes jelentkezés.

JÚLIUS 27.

Kapolcsi csillagtúra

Kapolcs - Csillagtúrára hív a Művészetek Völgye alkalmából a Pannon Csillagda. A távcsöves megfigyelés Kapolcson, a templom mögötti hegyoldalon lesz július 27-én este 8 órától. Az élményt fokozva a Csillagda munkatársai projektoros előadást tartanak a világegyetem rejtélyeiről és az égbolt látnivalóiról.

SZÍNHÁZ

Balatonfüred: Hotel Marina: Szépek szépe – 11 órakor, zárt körű előadás. Csavard fel a szőnyeget – 21 órakor, zárt körű előadás.

MOZI

Veszprém, Cinema City, július 27.: A HANGYA (12): 10.00, 15.00 órakor. A HANGYA 3D (12): 12.30, 17.30, 20.00 órakor. AGYMANÓK 3D (6): 10.45 órakor. JURASSIC WORLD 3D (12): 15.30 órakor. MINYONOK (12): 10.30, 14.30 órakor. MINYONOK 3D (12): 12.30, 16.30, 18.30, 20.30 órakor. ÖNKÍVÜLET (16): 13.00, 18.00, 20.30 órakor. TED 2 (12): 11.50, 17.00, 19.30 órakor. TERMINATOR: GENISYS 3D (16): 14.15 órakor. 

Tapolca, városi mozi, július 27.: MINYONOK 3D (6): 16 órakor. TED 2 (16): 18 órakor. SAUL FIA (12): 14 órakor. HANGYA 3D (12) 20 órakor.

VÉRADÁSOK A HÉTEN

A hét folyamán az alábbi helyeken nyílik lehetőség véradásra.

Hétfő: Kapolcs, tornaterem 11–18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

Kedd: Kapolcs, tornaterem 11–18 óráig; Zalaerdőd, faluház 13–15 óráig; Gógánfa, művelődési ház 16–18 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

Szerda: Kapolcs, tornaterem 11–18 óráig; Ajka, Magyar Imre Kórház 10–17 óráig; Adásztevel, kultúrház 12.30– 14 óráig; Homokbödöge, kultúrház 14.30–16 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–18 óráig.

Csütörtök: Kapolcs, tornaterem 11–18 óráig; Ajka, Payer Kft. 12–15 óráig; Veszprém, vérellátó állomás 8–15 óráig.

JÚNIUS 27.

Jubileumi kiállítás

Diszel - Idén májusban 25 éves lett az Első Magyar Látványtár. A jubileum alkalmából, június 27-én nyílt új kiállítás alapötletét a fehér szín adta. A diszeli régi malomépületben kialakított kiállítói térben nyílt tárlat egy évig várja az érdeklődőket.

 

KIÁLLÍTÁS

Metametria

Veszprém - Bernar Venet, Metametria című kiállítása a megyeszékhelyen is látogatható. Bernar Venet művészete a Mondern Képtár-Vass László Gyűjteményben, illetve Budapest és Veszprém közterein lesz látható július közepétől október végéig. A művész neve egybeforr gigantikus acélszobraival, melyeknek többsége Nyársapátban készül, és hazánkból indulva hódítja meg a világot.

Kiállítás a magyar régészet atyjáról

Veszprém - A Rómer Flóris Emlékévhez kapcsolódva a „Szóval, tettel” – A 200 éve született Rómer Flóris munkássága című kamarakiállítást tekinthetik meg a látogatók a Laczkó Dezső Múzeumban.

Ábrahámhegy: Ábrahámhegyen és környékén alkotó képző- és iparművészek IX. csoportos kiállításmegnyitója 1-jén 18 órakor a Bernáth Aurél Galériában.

Balatonalmádi: Litkey György festőművész emlékkiállítása 31-én 18 órakor a Pannónia Kulturális Központban.

MÚZEUM

Veszprém: Laczkó Dezső Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Dubniczay Palota László Károly gyűjtemény: k–v: 10–18 óráig. Csikász Galéria: h–szo: 10–18 óráig. Modern Képtár Vass László-gyűjtemény: hszo: 10–17 óráig. Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ: k–szo: 9–17 óráig.

Balatonfüred: Városi Múzeum: k–v: 10–18 óráig. Vaszary Villa: k–v: 10–18 óráig.

Herend: Porcelánművészeti Múzeum: h–v 9.30–18.00.

Pápa: Kékfestő Múzeum: k–szo: 9–16 óráig. Pápai Református Gyűjtemények: könyvtár k–p: 8–16 óráig, múzeum k–p: 8–16 óráig, szo–v: 9–17 óráig.

Sümeg: Sümegi Vár és Vármúzeum: k–v: 9–16 óráig.

Tihany: Bencés Apátsági Múzeum: 10–16 óráig. Baba múzeum: h–v: 10–16 óráig.

Várpalota: Magyar Vegyészeti Múzeum és Bányászattörténeti Gyűjtemény (Thury vár): k: 12–18 óráig, sze–p: 10–18 óráig, szo: 9–20 óráig, v: 9–18 óráig. Trianon Múzeum (Zichy-kastély): k–cs: 10.30–16 óráig, p–v: 10.30–17 óráig.

Zirc: Reguly Antal Műemlékkönyvtár: k–v: 10–12 és 13–16 óráig. Bakonyi Természettudományi Múzeum: k–v: 9–17 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!