Bulivan

2015.05.01. 18:48

A Velencei-tónál rendezik meg idén az EFOTT-ot

Rekordokat döntöget a látogatók számában az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, közismert nevén az EFOTT.

Varga Domokos Péter

Már most számokban mérhető, milyen sokan várják a 40 éves, mégis örökifjú fesztivált. Az sem kizárt, hogy a látogatók tömege idén eléri a bűvös 100 ezres számot.

Minden eddiginél nagyobb az idei EFOTT iránti érdeklődés: a tavalyi eladáshoz képest idén már elővételben megduplázódott az eladott
jegyek száma. Nem csoda, hogy óriási sebességgel kapkodnak a közel egyhetes nyaralással kecsegtető belépők után, hiszen idén július 14. és 19. között, a három évvel ez-előtt már bejáratott népszerű üdülőhelyen, a fővároshoz közeli Velencén rendezik meg a hallgatók legnagyobb országos buliját.

A fesztiválozók száma az elmúlt években folyamatosan felfelé ívelt: 2012-ben 86 000, 2013-ban 88 ezren váltottak jegyet, a tavalyi, miskolctapolcai fesztivál pedig 91 000 bulizót vonzott. 2015-ben ennek a számnak a megdöntése érdekében még több színes programmal és egy fergeteges szülinapi show-val készülnek a szervezők. A fesztiválhelyszín alapterületét az odalátogatók kényelme érdekében a 2012-es méretekhez képest 40 százalékkal megnövelték. Közel harminc hektáron, kibővített és stabilizált infrastruktúrával várja majd az EFOTT-csapat a fesztiválozókat. A számtalan zenei, kulturális, gasztronómiai és sportprogramot exkluzív, vízpart adta lehetőségek egészítik ki. Nem csak az EFOTT, a szlogenje is örök: Csak szabadon...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!