Borászat

2016.07.27. 14:23

Kiemelkedően jók a megyei borok

Balatonfüred - Majdnem minden negyedik tétel megyei a legjobb tavalyi fehér és rozéborokat értékelő országos kiadványban.

Marton Attila

A Földművelésügyi Minisztérium szakmai programjának keretében készült Borkiválóságok könyve című kötetben a 2015-ös évjáratú fehér és rozéborok szerepelnek, a borászok 722 tételt küldtek be, amelyek közül az Országos Borszakértő Bizottság közel háromszáz nedűt választott ki, mondta Horkay András, a bizottság elnöke.

Bóka István polgármester kiemelte, a borágazat kiemelkedő fejlődésen ment keresztül a rendszerváltozás óta. Kiss Eliza miniszteri biztos elmondta, a fogyasztók orientálásán túl a kötet célja, hogy piacot teremtsen a minőségi boroknak. A  kiadványban két kategóriában értékelték a borokat, a Top minősítést  13 nedű érdemelte ki, köztük a balatonfüredi Figula pincészet fehér cuvée bora. A megye négy  borvidékéről közel negyven pincészet csaknem hetven bora szerepel a kötetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!