Borászat

2017.02.21. 19:10

Somlói Bormustra: jóféle nedűk ünnepe

Pápa - Kilenc borászat, valamint egy-egy borkereskedés és pálinkaház várja majd az érdeklődőket a február 25-én, pénteken 16 órától a Galéria Bisztró első emeleti termében megrendezendő II. Somlói Bormustrán. A rendezvényen több mint hetvenféle ízletes nedűt lehet majd megkóstolni.

Babos Petra

Unger Tamás, a Somlói Borrend elnöke, nagymestere elmondta: tavaly decemberben a Somló újratöltve című rendezvénnyel vette kezdetét a borrendjük ötéves jubileuma kapcsán szervezett programsorozat, melynek a pénteki esemény egy újabb állomása lesz. A Nemzeti Együttműködési Alaptól elnyert pályázatban vállaltak alapján ezzel a programsorozattal a somlói bornak, borvidéknek, valamint magának a Somlónak mint természeti látványosságnak, lehetséges turisztikai központnak is igyekeznek hírnevet szerezni, illetve azt tovább öregbíteni.

Unger Tamás, a Somlói Borrend elnöke, nagymestere
Fotó: Polgár Tibor

- A II. Somlói Bormustrán kilenc pincészet és egy pálinkaház lesz jelen, illetve nagy örömünkre a Somlói Borok Boltja is képviselteti magát, amely kis, kézműves pincészetek borait hozza majd magával az érdeklődőknek. Aki ellátogat a rendezvényre, a már ismert pincészetek új és régi borai mellett megismerkedhet a Pápán eddig talán még soha be nem mutatkozó kis borászatok termékeivel. A rendezvényen összesen hatvanféle bort és tízféle pálinkát kóstolhatnak meg a vendégek, mindehhez a Somlói Borrend és a házigazda bisztró szolgáltatja a feltételeket - jegyezte meg Unger Tamás.

A Somlói Borrend elnöke kiemelte: bízik abban, aki ellátogat a rendezvényre, nem csalódik majd, s megtapasztalhatja, hogy a somlói bor már nem egészen az, ami régen volt. Ugyanis szeretnének szakítani azzal a nagyon savas, testes borképpel, mely a somlói borról kialakult az elmúlt évtizedekben, évszázadokban. Egyúttal bebizonyítanák, hogy a Somló nagyon is változatos, üde, friss és zamatos borokat tud produkálni, köszönhetően a pincészetek által az elmúlt évek során végrehajtott komoly szakmai, infrastrukturális fejlesztéseknek.

A II. Somlói Bormustrán zenei aláfestés mellett mutatják be a kiállító borászatokat és pincészeteket. A rendezvény bortombolával zárul.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!