Borászat

2016.09.15. 20:20

Fókuszban a borok

Veszprém - Mi lehetne ősszel fontosabb téma szűkebb hazánkban a szüretnél és a bornál?

Napló-információ

Veszprém az egyetlen megye az országban, ahol négy borvidéket tartanak számon, és nem is akármilyeneket. Itt található a palackos borok területén hazánkban piacvezető Varga Pincészet, itt készítik a legnagyobb nemzetközi díjakat elnyerő Tornai-borokat. A Prémium magazin összeállításában nemcsak erről találnak összefoglalót, hanem neves borászok, ismert emberek, többek között a badacsonyi Laposa Zsófi, a BalatonBor egyik kitalálója, Kovács Tamás és a káptalantóti birtokán gazdálkodó Szörényi Levente véleményét is olvashatják a borkészítés fortélyairól.

Rocklegenda a szőlőben. Szörényi Levente és fia, Örs büszke arra, hogy hobbiborászok Fotó: Melczer Zsolt

Az újságárusoknál, nagyobb áruházakban és a Napló ügyfélszolgálati irodáiban kapható színes, szórakoztató kiadvány címlapsztorija a Valami Amerika női főszereplőjét, Oroszlán Szonja színésznőt mutatja be, aki mostanság az Egyesült Államok, Budapest és Csopak alkotta háromszögben éli életét.

A magazin többek között annak is utánajárt, mi történt az egykor ünnepelt szépségkirálynőkkel, miként emlékeznek vissza a versenyre, hogyan élnek most. Kevesen tudják, hogy a fiatal korában bohém gitárbetyár és rongylábkirály, az Expressz együttes alapítója és vezetője, Solymos Tóni is ezer szállal kötődik Veszprém megyéhez. A róla szóló írás felidézi az együttes sikereit, a Hofi Gézával közös fellépések hangulatát, bemutatja a jelen küzdelmeit.

 

A magazin további témái:

- Top 10 kirándulóhely Veszprém megyében

- Malmok a Balaton-felvidéken

- Merre tovább, gasztronómia?

- Molnár Mária, Várpalota misszionáriusa

- A pápai Kocsis Tibor filmrendező a Kubala-sztoriról

- A Fulbright-ösztöndíjas Bélafi Zsófi

- Idei balatoni szezonértékelés

- Mit kínálnak a szakképzési centrumok?

- Munkaerőhiány és ami mögötte van

- Különleges, egyedi vállalkozások

- Ön mit vár el a magyar iskolarendszertől?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!