Berhida

2016.02.11. 16:58

Nem lassítanak a rockerek - Szerzői kiadásban jelentette meg lemezét a HangÁr 21

Berhida - Többéves munka eredményeként a közelmúltban Ne lassíts! címmel jelentette meg debütáló albumát a HangÁr 21 zenekar.

Szabó Péter Dániel

A stílusát tekintve dallamos rockzenében utazó csapat közel öt esztendeje alakult, kezdeti időszakuk lezárásának is tekinthető tehát a szerzői kiadásban megjelent, tíz dalt rejtő korong.

- Még 2011 nyarán jött az ötlet, hogy alapítsunk egy bandát. Hidvégi Feri énekes barátommal korábban már beszélgettünk közös zenélésről, majd egy jól sikerült közös dzsemmelést követően elkezdtünk összeállítani egy feldolgozásokból álló repertoárt – mondja Hornung Péter gitáros.

Közben zenésztársakat is kerestek, s 2012 elejére össze is állt a jelenlegi, a debütáló lemezt elkészítő felállás, amelyben Hidvégi Ferenc énekel, Hornung Péter gitározik, Torma László basszusgitározik és Bakonyi Tamás dobol (Hidvégi Ferencet jelenleg ideiglenesen Bánhegyesi Richárd helyettesíti a frontemberi poszton – a szerző).

Ősszel hazai pályán lép majd színpadra a HangÁr 21 zenekar (Fotó: Kalmár Lajos Gábor)

Ahogy az amatőr zenekaroknál lenni szokott, próba próbát, koncert koncertet követett az elmúlt években, mire összeállt az első lemez zenei anyaga.

– A bándi AMP stúdióban rögzítettük a dalokat Pallagi Attila irányítása mellett, aki mindenben a segítségünkre volt.  Minden hangszert, illetve az énekszólamot is sávonként rögzítettük, ami komoly felkészülést igényelt, de végül sikerült megoldanunk. A stúdiómunkálatok egyébként nagyon jó hangulatban zajlottak, néha már a humoristákat megszégyenítő viccelődésekkel tarkítva – meséli Péter, aki a HangÁr 21 zenekar fő dalszerzője is egyben.

– A dalok nagy többségét én írom. Amikor elkészül egy zenei alap, akkor azt Bakonyi Tamás dobossal rögzítjük a próbateremben. Ezt követően az anyagot megkapják a többiek is, hogy tegyék hozzá ötleteiket. Ezután következik a dolog nehezebb része: a szövegírás. A szövegnek ugyanis nemcsak ritmikailag, hanem mondanivalójában és hangulatában is passzolnia kell a zenei alaphoz. A dalaink általában álmokról, vágyakról, útmutatásokról, valamit átélt élethelyzetekről szólnak – mondja a gitáros.

Ami a banda további terveit illeti, Hornung Péter elmondta, szeretnék még egy gitárossal, illetve egy billentyűssel bővíteni a csapatot. Közben készülnek az év egyik legfontosabb fellépésére is, amelyet hazai pályán, a Berhidai napokon abszolvál majd a banda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!