Berhida

2016.12.06. 08:32

Magukénak érzik az ünnepet

Berhida – Négy évre előre van felajánlott karácsonyfája a városnak. Az idén egy gyönyörű, dús, 12 méteres fenyő díszeleg a településen. Ez is mutatja, hogy a helyiek magukénak érzik az ünnepet - büszkélkedik Pergő Margit polgármester.

Molnár Sándor

Az Összefogás Berhidáért Egyesület szervezésében Betlehem csillaga címmel rendeztek kiállítást a Petőfi Művelődési Házban. A megnyitón közreműködött a Búzavirág és az Őszi Napfény Népdalkör valamint a Művészeti Iskola növendékei. A gyerekek nagy örömére az ünnepségre ellátogatott a Mikulás is.

Közreműködött a Búzavirág Népdalkör és az Őszi Napfény Népdalkör

A Mikulás ajándékot ad a gyerekeknek

– Ugyanúgy, mint más településeken, a karácsony Berhidán sem akármilyen ünnep. Két óvodánk is van, ők külön készítik el a maguk kis műsorát. Készülnek az iskolások, a nyugdíjasok, a civil szervezetek, és mindenki ott van mindegyik eseményen. Fellépnek, zenélnek, verset mondanak egymás rendezvényein. Szerintem ez nagyon jó dolog – meséli a polgármester asszony. A most megnyílt kiállítás amatőr alkotók kiállítása. Sokan nem is tudják, hogy milyen értékes dolgokat képesek létrehozni, mert nekik ez természetes. Van, aki könnyedén horgol, köt, vagy készít valami különlegeset. A fenyőfadíszítés időszakát éljük most. Minden évben különböző, saját maguk által készített figurákkal díszítik fel a fákat. Jó dolog ez, mert addig is együtt vannak. Jönnek kicsik és nagyok, mindenki eljön. Meghallgatják a kultúrműsort, találkoznak a Mikulással, megnézik a kiállítást, teáznak, sütiznek egy kicsit. Én azt gondolom, hogy erről szól a közösségi érzés – sorolja a december 5-ei rendezvény apropóján a város vezetője.

Betlehem csillaga címmel rendeztek kiállítást

Horváth Jutka első alkalommal hozta el textilszobrait a kiállításra

A Betlehem csillaga amatőr kiállításra jóval több, mint húsz alkotó hozta el a munkáit. Iskolás osztályok is készítettek képekből tablót. A nyugdíjasok és a kerámia szakkör is képviseltette magát, de természetesen egyéni alkotók is megjelentek. Horváth Jutka első ízben vett részt a kiállításon textilszobraival. Már régóta gondolkodott rajta, hogy megmutassa azt, amit csinál, de korábban nem volt hozzá bátorsága. Sokan biztatták, hogy jöjjön el, és nem bánta meg, mert nagyon jó volt a fogadtatás.

Pergő Margit polgármester és a Mikulás
Fotó: Molnár Sándor

Az alkotók kaptak ajándékba oklevelet és egy pici karácsonyi díszecskét, mert bár herendi vázát nem tud adni az önkormányzat, az apró ajándék egy gesztus a részükről. A városban egymást érik majd a karácsonyi ünnepségek.  Felsorolni is nehéz, egy A/4-es lapra nem fér fel, olyan hosszú a lista – meséli zárásként polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!