Vihar - Több vasútvonalon is problémákat okoz a rossz időjárás!

2017. június 06., 21:08 forrás: MTI
komment
Fennakadásokat okozott a rossz időjárás az Ajka-Városlőd és a Kaposvár-Siófok közötti vasútvonalon - közölte a Mávinform kedd este az MTI-vel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A közlemény szerint a Székesfehérvár-Szombathely vonal Ajka és Városlőd közötti szakaszán zárlatot okoztak a felsővezetékben a viharos időjárás miatt lehulló faágak. Egy Veszprémből Celldömölkre tartó vonat mozdonyának pedig letört az áramszedője - tették hozzá.

Ezen a szakaszon nem tudnak közlekedni a vonatok, ezért 30-60, esetenként 90-120 perccel nőhet az esti, éjszakai járatok menetideje. Közúton sem lehet közlekedni, ezért pótlóbuszok sem járnak - tették hozzá. A szakemberek elkezdték a felsővezeték és a mozdony áramszedőjének javítását, amely késő estig eltarthat - írták.

A Kaposvár-Siófok vonal somogymeggyesi megállóhelyénél, mintegy 20 méteres szakaszon több helyen is kimosta a heves eső az ágyazatot, ezért átmenetileg szünetel a forgalom Tab és Karád között.

A vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat az érintett szakaszon. A pálya helyreállítása várhatóan szerda délig tart majd.

Korábban azt közölte a vasúttársaság, hogy gondok voltak a Miskolc térségében is, de ezeket a problémákat elhárították. Ugyanakkor a Miskolc-Tornanádaska vonalon késő estig 30-40 perces késésekre kell számítani.

2017. június 06., 21:08 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...