Belföld

2016.10.24. 14:31

Véget ér a tavaszias időjárás?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Várható időjárás az ország területén kedd estig


Az ország északkeleti harmadán túlnyomóan borult, párás idő várható néhol szitálással, gyenge esővel. A Dunántúlon és az Alföldön szakadozott lesz a felhőzet, nyugaton, délnyugaton, illetve délkeleten kedden is hosszabb időre kisüt a nap. Kedd délutántól nyugat felől fokozatosan mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és az esti órákban a Dunántúlon már többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A déli szél többfelé megélénkül, hétfőn a Dunántúl északi felén, kedden helyenként a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön is megerősödhet. Éjszaka a gyengén felhős, szélvédett területeken - elsősorban Baranyában, illetve a Duna mentén - helyenként köd vagy alacsony szintű felhőzet képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden nagyrészt 17 és 24 fok között valószínű, de a tartósan borult, párás északkeleti országrészben csupán 12-14 fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!