Vasárnaptól vasúti menetrendváltozás

2012. április 12., 20:02 szerző: MTI
Budapest - Vasárnaptól a vasútvonalak mintegy felén változik a menetrend, ez a napi mintegy háromezer vonatból nagyságrendileg négyszázat érint - közölte a MÁV-Start Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']:
G->reklam_mentes: 0

Menetrendi szűkítés, és ezzel kevesebb induló járat várható 49 vasútvonalon, így egyebek mellett az Esztergom-Almásfüzitő, a Székesfehérvár-Komárom, a Szombathely-Nagykanizsa, a Budapest-Szombathely, a Budapest-Pécs, a Budapest-Hatvan-Sátoraljaújhely, valamint a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon is.

A MÁV-Start közleményében hangsúlyozta: a kínálatszűkítések, illetve az egyéb módosítások részletes kidolgozásakor elsődleges szempont volt, hogy a vasúti személyszállítás teljesítménye a valós utazási igényekhez közelítsen, illetve a munkába és az iskolába járás megfelelő szintű kiszolgálásához továbbra is biztosítottak legyenek a vonatok. A döntéshozatalt előzetes utasszámlálások előzték meg, és a megszüntetendő  vonatok a kihasználatlannak bizonyult járatok közül kerültek ki. Az így felszabaduló járműveknek köszönhetően lehetőség nyílik a nagyobb utasforgalmú vonalakon közlekedő vonatok erősítésére.

Közölték, hogy a vonatközlekedés minden jelenleg működő vasútvonalon megmarad. Vasárnaptól a vonatokon Budapest és Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged viszonylatában - a megszűnő buszjáratok révén - várhatóan megnő az utasszám. A lehetőségekhez képest a MÁV ezeken a vonalon több kocsival közlekedteti szerelvényeit.

A MÁV-Start azt kéri az utasoktól, hogy mindenképpen tájékozódjanak indulás előtt a menetrendi változásokról, amelyek teljes listája megtalálható a cég honlapján (http://www.mav-start.hu), valamint az ingyenesen hozzáférhető kiskönyvből.

MTI

2012. április 12., 20:02 szerző: MTI

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...