Belföld

2017.01.21. 10:49

Többen a testnevelő tanárnak köszönhetik az életüket

Az égő buszra is visszament, hogy kihozza a gyerekeket, miközben súlyosan megsérült a magyar diákokkal utazó tanár.

A Verona közelében történt tragikus balesetet szenvedett diákok közül többen, főként akik a busz hátuljánál ültek, az ütközés után pánikszerűen menekültek  - közölte a milánói magyar konzul, amelyet a Repubblica.it idéz - írja a HVG.hu

Timaffy Judit azt is elmondta, hogy a gimnazistákkal utazó testnevelő tanárnak köszönhetik többen is az életüket, hiszen a férfi, aki a hátán súlyos égési sérüléseket szenvedett, visszament értük a lángokban álló buszra. A konzulnak a helyszínen mesélték el a túlélők ezt az információt.

A tragédiát a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai szenvedték el, akik sítáborból tartottak hazafelé. 16-an vesztették életüket, tízen súlyosan megsérültek, két nagyon súlyos sérült van, egy sérültet mesterséges kómában tartanak, ő életveszélyes állapotban van. A tragédia okait még vizsgálják, ám a legfrissebb információk szerint a busz kerekeinek meghibásodása okozhatta a katasztrófát.

MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

A 24. hu információi szerint délben és este hat órakor a gimnázium előtt diákok, tanárok, volt diákok emlékeznek társaikra, az első mécsesek és a fekete zászló már látható az intézménynél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!