Belföld

2016.09.14. 19:14

Tizennégy év rekordja dőlt most meg: egymillió utas a kompon

Tihany - Szerdán köszönthette idei egymilliomodik komp utasát a BAHART, aki 100. 000 forinttal gazdagodott a nyolc perces út alatt.

Kekk Sára

A szerencsés utas kilétére természetesen csak a helyszínen, azaz a Tihany és Szántód között közlekedő menetrend szerinti járaton derült fény. A milliomodik utas pedig egy pécsi lakos, Szabó Judit lett, aki családjával éppen őszi családi pihenéséről tartott hazafelé az északi partról, mikor a szerda délutáni kompon Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója átadta neki 100000 forintos nyereménycsekkjét.

A vezérigazgató lapunknak elmondta, bár tavaly is közel egymillió utas vette igénybe a komp szolgáltatást, akkor ezt a számot csak december 31-re sikerült elérni.

- Idén már július végén köszönthettük a félmilliomodik komp utasunkat és ez a szám már szeptember közepére elérte az egymilliót. A korábbi évek utasforgalmi adatait áttekintve elmondhatjuk, idén egy tizennégy éves rekord dőlt meg, hiszen utoljára 2002-ben szállított a társaságunk 1.073.000 utast éves szinten. A mindenkori csúcsot pedig az 1999-es év jelenti, akkor 1.299.000 személy vette igénybe a kompszolgáltatást a Balaton két partja között. –nyilatkozta Kollár József.

A vezérigazgató kérdésünkre hozzátette, nem csak a kompokon nőtt meg az utas szám az idei évben. Mint mondta, az idei hajózásnak kedvező nyári időjárásnak és a régióba érkező több turistának köszönhetően a társaság más szolgáltatásait is többen vették igénybe.

- Szeptember elejéig több mint százezerrel több utast, harminchatezerrel több járművet és hatezerrel több kerékpárt szállítottak a kompok az előző év azonos időszakához képest. Emellett a személyhajóinkon is már augusztus elején köszönthettük az 500000. utasunkat. A menetrendi hajóinkat az utóidény végéig, azaz szeptember 11-ig, több mint 54000 utassal többen vették igénybe, mint tavalyi év az azonos időszakban. A teljes személyhajózás (menetrendi, séta- és programhajók) utasforgalmában nagyságrendileg 10-12%-os emelkedést regisztráltunk, összességében több mint 700.000 utast szállítottak eddig személyhajóink” – mondta el Kollár József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!