Belföld

2016.09.25. 06:39

Teréz körúti robbanás - BKK: néhány járat útvonala módosul

Két trolibuszjárat és a 4-es, 6-os villamost pótló autóbuszok közlekedése módosul a szombat éjjel a Teréz körúton történt robbanás miatt - derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapjára vasárnap hajnalban felkerült tájékoztatásból.

A 70-es és a 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti az Akácfa utca, a Király utca/Erzsébet körút, valamint az Izabella utca/Király utca megállót vasárnap hajnaltól. Szintén üzemkezdettől  a hatósági zárás következtében a villamospálya karbantartása miatt a hétvégén közlekedő pótlóbuszok nem érintik a Király utca/Erzsébet körút és a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállókat - tudatta a BKK.

Szombaton, késő este egyelőre ismeretlen eredetű robbanás történt a budapesti Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben, két rendőr megsérült - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a rendőrség.

MTI Fotó: Lakatos Péter

A police.hu honlapon olvasható közlemény szerint a rendőrség a robbanás körzetét lezárta. Megkezdték a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végeznek.

- A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz a budapesti Teréz körúton szombaton késő este történt robbanás ügyében, és a lakosság segítségét kérik - olvasható a rendőrségi honlapra vasárnap reggel feltett közleményben.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a cselekmény helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét - áll a rendőrségi közleményben.

Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!