Belföld

2016.12.03. 09:09

Súlyos mínuszokra számítsunk a hétvégén!

A december a megszokottnál jóval hidegebb időjárással köszön be.

Szélviharokkal indult, majd erős hideggel folytatódik a december. Bár a szél mérséklődik, és napsütésre lehet számítani, a hétvégén komoly lehűlés kezdődik. Ami ki fog tartani a jövő héten is. Az ország nagy részén mínusz 7 fokig csökken a hőmérséklet, de egyes helyeken mínusz 10 fok is várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szombaton csak az északkeleti határ közelében lehet több a felhő, másutt derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék északkeleten sem valószínű. A középső területeken még időnként megerősödhet az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2, 5 fok között alakul. Késő estére 0, -7 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap időnként erősebben megnövekszik a fátyolfelhőzet, de emellett többnyire napos időre számíthatunk, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt lesz a változó irányú szél. Hajnalban néhol ködfoltok képződhetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben akár -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul.

Hétfőn általában kevés lesz a felhő, sok napsütés várható, de helyenként tartósabban megmaradhatnak a hajnalban képződő ködfoltok. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

Kedden általában kevés lesz a felhő, sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A változó irányú szél mérsékelt marad, de estefelé a középső területeken megélénkül néhol az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Csütörtökön általában kevés lesz a felhő, sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Hajnalban ködfoltok képződhetnek zúzmarával. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős lesz az ég. északkeleten néhol havas eső, ónos eső előfordulhat. A nyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!