Belföld

2016.10.19. 15:23

Rendbe teszik a tömegközlekedést

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-Start és Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye helyközi közösségi közlekedési szolgáltatója, az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt. a régió közösségi közlekedési színvonalának emelése, a párhuzamosságok megszüntetése érdekében - olvasható a MÁV-Start és az ÉNYKK Zrt. közös közleményében, amelyet szerdán juttattak el az MTI-nek.

A partnerség keretében a felek összehangolják tevékenységüket: egyeztetnek a menetrendek megtervezésekor, törekednek az átszállási lehetőségek javítására, felszámolják a közszolgáltatás párhuzamosságait és közös utas tájékoztatási megoldásokat vezetnek be.

Hozzátették: a két cég vállalja továbbá, hogy rendszeresen megvizsgálják és a tapasztalatok alapján fejlesztik a járművek fedélzetén, a megállóhelyeken, illetve az állomásokon igénybe vehető szolgáltatások körét. Az együttműködési megállapodás arra is kiterjed, hogy a rendkívüli eseményekről (balesetekről, járatkimaradásokról) kölcsönösen tájékoztatják egymást és utasaikat, valamint a műszaki mentés, elhárítás ideje alatt lehetőség szerint elfogadják a másik fél utazási bérleteit és besegítenek az utas szállítási feladatokba.

A közlemény szerint a felek az infrastrukturális fejlesztéseknél is egyeztetnek egymással, példaként az intermodális csomópontok építését említették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!