Belföld

2017.02.21. 08:22

Kedden bedurvul az időjárás

Havazás, ónos eső, extrém hideg jöhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (MET) előrejelzése szerint kedden nyugat felől mindenhol beborul az ég. Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, több helyen időszakosan esővel, záporral, az északkeleti tájakon délelőtt még havas eső, esetleg hó is előfordulhat.

A nap első felében főleg északon, északnyugaton lehet kisebb havazás, majd délután egyre többfelé várható csapadék: északon döntően havazás várható, másutt a havazást ónos eső, délen délután eső válthatja fel.

A déli, délkeleti szelet a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon élénk széllökések kísérhetik. A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt -1 és -7 fok között valószínű, de kora délután a déli országrészben helyenként 0, +1 fokra számíthatunk.

A csapadék intenzitásának növekedése a délutáni óráktól valószínű. Kedd éjfélig az Északi-középhegység térségében lepel-5 cm hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein 5 cm feletti hó is hullhat.

A legkevesebb csapadék délnyugaton, a legtöbb északkeleten valószínű. Az élénk délnyugati, nyugati szelet az északi országrészben - ezen belül is kiemelten az Észak-Alföldön - erős széllökések kísérhetik -írja a met.hu.

A csúcshőmérséklet általában 6 és 11 fok között valószínű, de északkeleten ennél kissé hűvösebb, a Dráva mentén pedig némileg enyhébb lesz a levegő. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

(Északkeleten havas eső, az északkeleti határ mentén időszakos havazás kialakulhat a ma déli órákig. A határ menti részeken ma délelőttig átmenetileg néhány centiméteres hóréteg kialakulása nem zárható ki.)

Országos előrejelzés:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!