Belföld

2017.08.01. 06:05

Brutális hőségre készüljünk: piros riasztás az ország egész területére!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára az ország egész területére 2017. augusztus 1-én (kedd) 00.00 órától 2017. augusztus 4-én (péntek) 24.00 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki.

Kedden szikrázó napsütésre készülhetünk, felhő alig lesz az égen, csapadék nem várható. A déli-délkeleti szél főként az ország középső sávjában és a Dunántúl északi felén élénkülhet meg, északnyugaton egy-egy erős lökés is lehet - írja az Időkép. A csúcshőmérséklet 34 és 38 fok között alakul. Melegfront jellegű hatás.

Szerdán is sok lesz a napsütés, csak kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen, illetve estefelé az Alpokalja térségébe sodródhat be Ausztria felől kis eséllyel egy-egy zápor, esetleg zivatar. A Dunától keletre a délies, az Alpokalján az északi-északkeleti szél élénkülhet meg. Hajnalban 16-23, délután 34-39 fok várható. 

Csütörtökön is marad a forróság. Sok lesz a napsütés, egy-egy zápor, esetleg zivatar legfeljebb az északon alakulhat ki helyenként.

A kánikula előreláthatólag a hét második felében is folytatódik, sok napsütéssel. A hétvégén az északi megyékben záporok, zivatarok már helyenként kialakulhatnak. Délutánonként 35-40 fokos hőségre készülhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!