Belföld

2017.08.17. 06:38

Van még pár nyugodt, meleg nyári napunk a hidegfrontig

Csütörtökön többórás napsütésre készülhetünk, délután helyenként megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék sehol nem valószínű.

Mérsékelt marad a légmozgás, északkeleten élénkülhet meg rövid időre az északkeleti szél írja az Időkép. Napközben 29-34 fokot mérhetünk. Frontmentes idő.

Pénteken sem várható csapadék. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad, északnyugaton élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Változóan felhős, sokfelé napos időre készülhetünk. Hajnalban 14-18, délután 29-34 fokot mérhetünk. 

Szombaton eleinte még sok napsütésre készülhetünk, majd a délután folyamán északnyugat felől egy lassú mozgású hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, erős, viharos északnyugati széllel, lehűléssel. Északnyugati minimumokkal és déli maximumokkal 27-36 fokig melegedhet a levegő.

Vasárnap nyugatról a középső és keleti országrészbe ér a csapadék, várhatóan estig eső, záporok lehetnek, néhol megdörrenhet az ég. Élénk, erős északias szélre és mindössze 17-24 fokra számíthatunk. Hétfőn keleten még marad az esős idő, máshol naposabb, szárazabb időre van kilátás. Erős szél, 17-24 fok lesz jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!